Grand Slam Jabeur a făcut spectacol pe „Philippe-Chatrier”, dar nu a reușit victoria. Coco Gauff, prima semifinalistă la Roland Garros

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Americanca Coco Gauff a trecut de tunisianca Ons Jabeur în trei seturi, calificându-se din nou în semifinala celui de-al doilea turneu major al anului.



Gauff o așteaptă pe Swiatek sau Vondrousova

Primul sfert de finală de pe tabloul feminin de simplu de la Roland Garros s-a încheiat cu victoria americancei Coco Gauff (3 WTA), care a reușit să treacă de tunisianca Ons Jabeur (9 WTA), scor 4-6 6-2 6-3, în aproape două ore de joc.

Jabeur, în stilul său specific, a reușit să înregistreze reușite spectaculoase pe terenul central al competiției, dar nu a reușit să se impună în meci, după cele două mingi de meci salvate. Astfel, Gauff este prima jucătoare care se califică în faza penultimă a ediției actuale a turneului.

De asemenea, Coco Gauff înregistrează cea de-a doua semifinală de turneu major din acest an, după ce a reușit să ajungă în aceeași fază și la Australian Open, învinsă atunci de cea care avea să își apere titlul din 2023, belarusa Aryna Sabalenka (2 WTA).

Gauff a mai atins faza semifinalelor în capitala Franței și în anul 2022, când ajungea până în ultimul act, fiind învinsă de Iga Swiatek, scor 6-1 6-3.

Iga Swiatek luptă pentru un loc în semifinale

Cel de-al doilea meci le va opune pe lidera mondială, Iga Swiatek, și câștigătoarea de anul trecut de la Wimbledon, Marketa Vondrousova (6 WTA). Meciul din sferturile de la Roland Garros reprezintă cea de-a cincea înfruntare dintre cele două, cehoaica nereușind să treacă de poloneză în vreo partidă disputată până acum.

La partida din sferturi este prezentă și fosta jucătoare de tenis poloneză, Agnieszka Radwańska, care nu de puține ori o susține pe compatrioata sa, campioana en-titre de la Roland Garros, Iga Swiatek.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Grand Slam




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?