Grand Slam Jannik Sinner, campionul de la Australian Open. Este primul trofeu de Grand Slam

Data publicării:
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Jannik Sinner a câștigat primul trofeu de Grand Slam, Australian Open, după o revenire senzațională de la scorul de 0-2.



Jannik Sinner (locul 4 ATP) a cucerit primul său titlu de Grand Slam din carieră, după ce o finală de senzație, în care a revenit de la scorul de 0-2, în fața rusului Daniil Medvedev (locul 3 ATP), meci încheiat cu scorul 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3.

Sinner este primul jucător italian care a câștigat acest trofeu.

Dacă în primele două seturi, Medvedev a fost cel care a dictat direcția, în setul al treilea italianul a pus în practică sfaturile pe care le-a primit din partea lui Darren Cahill, iar jocul a fost unul mult mai echilibrat, cu un serviciu mai bun și s-a impus.

Actul al patrulea a fost identic cu cel de-al treilea, când ambii jucători și-au făcut serviciul până la 5-4, Sinner a reușit break-ul și a trimis meciul în decisiv.

35 de meciuri în 5 seturi la AO 2024

Finala dintre Sinner și Medvedev a fost al 35-lea meci de 5 seturi de la această ediție a Australian Open, egalând recordul din Era Open de la un Grand Slam, deținut la US Open 1983.

De altfel, Medvedev a fost și el unul dintre cei care a câștigat în cinci seturi, tot după o revenire de la 0-2, în meciul cu germanul Alexander Zverev.

Sinner este al 27-lea jucător din Era Open care ridică trofeul Australian Open și primul nou campion masculin de la Stan Wawrinka în 2014.

Victoria de la Melbourne vine după șase luni de mare succes, în care a ridicat și primul său titlu ATP Masters 1000 la Toronto și a ajuns în meciul pentru titlu la Nitto ATP Finals 2023, scrie Eurosport.

Sinner, aflat la prima sa finală majoră, este cel mai tânăr finalist din 2008, când Novak Djokovic era în postura aceasta.

În actuala ediție a Australian Open, Sinner l-a învins pe campionul en-titre Novak Djokovic, în semifinale. 

Sonia Baciu | Categorie: Grand Slam




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel