Tenis Jannik Sinner, de neoprit în 2024! Italianul nu a înregistrat nicio înfrângere anul acesta

Data publicării:
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Jannik Sinner (3 ATP) l-a învins pe Ben Shelton (16 ATP) pentru a ajunge în sferturile de finală de la Indian Wells. Acesta înregistrează un parcurs perfect în 2024, cu 15 victorii și nicio înfrângere.



Nicio înfrângere în 2024

Jannik Sinner nu a înregistrat nicio înfrângere în cele 15 meciuri oficiale disputate anul acesta. Reușita italianului în fața lui Shelton a fost, de asemenea, și cea de-a 150-a victorie pe hardcourt din cariera sa.

Ben Shelton nu i-a făcut viață ușoară lui Jannik Sinner în primul set al întâlnirii din turul al patrulea de la Indian Wells, dar în cele din urmă italianul și-a păstrat intact începutul perfect din 2024. Acesta a câștigat întâlnirea cu scorul de 7-6(4) 6-1 în fața americanului, pentru a ajunge în sferturile de finală ale competiției Masters 1000.

Cei doi erau la egalitate după cele două întâlniri din carieră, Shelton câștigând la turneul Masters de la Shanghai, iar Sinner impunându-se la turneul ATP 500 de la Viena.

Despre adversarul său, Sinner a spus: „Știam că, în mod evident, jucând împotriva lui, nu voi găsi atât de mult ritm, dar cred că pot fi cu adevărat mândru de felul în care am jucat”. „A fost, de asemenea, puțin vânt, ceea ce nu face nimic mai ușor, dar am încercat doar să rămân pozitiv”, a continuat el.

De asemenea, Jannik a mai declarat după meci că „Au fost momente grele, mai ales în primul set. Sunt foarte fericit că am câștigat acest meci. Apoi, evident, am început foarte bine al doilea set, ceea ce mi-a dat multă încredere.”, potrivit tennis.com

18 victorii consecutive

Luând în calcul și meciurile din anul anterior, Jannik Sinner se poate lăuda cu o serie de 18 meciuri consecutive câștigate, dintre care cele șapte victorii înregistrare la Australian Open, unde a triumfat, alte cinci meciuri la turneul de la Rotterdam, unde, de asemenea, a câștigat competiția. Astfel, prin victoriile și parcursul său de până acum de la Indian Wells, Sinner continuă seria pozitivă a victoriilor din ultimele luni. 

În același timp, tânărul tenismen atinge și alte recorduri: este primul italian din Era Open ce înregistrează cea mai lungă serie de victorii la nivelul circuitului masculin și este primul jucător masculin, născut în anii 2000, ce atinge 150 de victorii pe hardcourt.

În continuare, Sinner îl va întâlni în turul următor pe Jiri Lehecka (32 ATP), cehul având 2-1 în meciurile directe.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?