Grand Slam Jannik Sinner este noul număr 1 mondial. Profită de retragerea lui Novak Djokovic de la Roland Garros. Mesaj pentru tenismenul sârb

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Italianul Jannik Sinner merge în semifinalele Roland Garros şi urcă pe locul 1 în clasamentul ATP, după ce Novak Djokovic s-a retras de la Grand Slam-ul din capitala Franţei. Pentru a-şi păstra poziţia în clasament, Novak Djokovic trebuia să ajungă măcar în faza semifinalelor la Roland Garros, dar o accidentare la genunchi suferită în optimi l-a forţat să se retragă înaintea meciului din sferturi cu Casper Ruud. Chiar italianul este cel care îi ia locul în fruntea clasamentului mondial.

”Ce pot să spun? În primul rând e visul oricărui jucător acela de a deveni numărul unu mondial. Îmi pare rău că Novak s-a retras, e dezamăgitor pentru toată lumea, cu siguranță. Îi urez însănătoșire grabnică.

Încerc să nu mă gândesc prea mult la asta, e un turneu la care am avut probleme, mai ales în ultimii doi ani, mă bucur că sunt în semifinale, voi încerca să joc cel mai bun tenis de care sunt capabil.

Mulțumesc echipei mele și nu, în ultimul rând, vouă, fanilor. E o mare onoare și un moment special pentru mine. Sunt foarte bucuros că pot să împărtășesc asta alături de voi, dar și de cei care îmi sunt alături de acasă, din Italia”, a spus Jannik Sinner, după calificarea în semifinale la Roland Garros.

Djokovic s-a retras de la Roland Garros 

"Din cauza unui rupturi de menisc medial la genunchiul drept (descoperită în timpul unei scanări RMN efectuate astăzi), Novak Djokovic, care urma să joace mâine în sferturile de finală împotriva lui Casper Ruud, a fost forţat să se retragă de la turneul de la Roland Garros", au indicat organizatorii într-un comunicat.

Norvegianul Ruud, cap de serie numărul 7, a obţinut astfel calificarea în semifinale.

După ce Djokovic s-a retras de la Roland Garros, italianul Jannik Sinner este sigur că va fi noul lider mondial.

Luni seara, Djokovic, care viza al 25-lea titlu de Grand Slam la Paris, a explicat după victoria sa cu 6-1, 5-7, 3-6, 7-5, 6-3 împotriva lui Cerundolo că s-a accidentat când a alunecat în setul doi.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Grand Slam

DC Media Group Audience
pixel