Tenis Jannik Sinner, fără frâne la Miami. Italianul se califică în semifinalele competiției americane, unde îl poate întâlni pe Medvedev

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Jannik Sinner s-a calificat, pentru a treia oară, în semifinalele turneului ATP Masters 1000, de la Miami. El poate să îl întâlnească din nou, pe rusul Daniil Medvedev.



Elevul lui Cahill nu se dezminte

Italianul Jannik Sinner (3 ATP) a reușit o victorie fără emoții în semifinalele competiției Miami Open, în fața cehului Tomas Machac (60 ATP). Sinner a trecut de adversarul său în doar două seturi, scor 6-4, 6-2, în puțin peste o oră și jumătate. Pentru un loc în marea finală din Florida, italianul așteaptă învingătorul partidei dintre Daniil Medvedev (4 ATP) și Nicolas Jarry (23 ATP).

Trumfător la Melbourne în iarnă, Sinner s-a calificat în penultimul act al competiției americane după ce l-a învins pe Tomas Machac, cu scorul 6-4, 6-2, ajungând cel puțin în faza semifinală la toate cele patru turnee la care a jucat în acest an. Italianul se poate lăuda cu un bilanț de 39 de victorii și doar trei înfrângeri de la ultimul Mare Șlem al anului, US Open 2023.

Jannik Sinner a devenit, după victoria din această seară de la Miami, cel mai tânăr jucător care a ajuns în a treia semifinală la Miami Open (la vârsta de 22 ani și 223 de zile). Recordul precedent era deținut de Jim Courier (vârsta de 23 ani și 214 zile), scrie eurosport.ro

Tânărul italian a început partida cu break, cedându-și, la rândul său, serviciul mai apoi. Astfel, Sinner i-a permis adversarului să restabilească egalitatea la game-uri, ca mai apoi acesta să își câștige serviciul și să preia conducerea, scor 2-1.

Cu un început de set echilibrat, Sinner a preluat controlul, în cele din urmă, reușind să ajungă la 5-3. Acesta a încheiat prima manșă, în 53 de minute de joc.

Al doilea set, mult mai facil

Cehul Machac a inaugurat cel de-al doilea set cu un game, de la acel moment nivelul său scăzând brusc și oferindu-i italianului ocazia de a ajunge la 5-1. Cu toate că era la un game distanță de a treia semifinală de la Miami, Sinner nu a reușit să închidă partida, Thomas reușind să mai câștige un game pe serviciu.

Încheind setul cu 6-2, respectiv meciul în două manșe scurte, Jannik Sinner rămâne cu rezultate extraordinare în acest an, având la sfârșitul a aproape trei luni o singură înfrângere, în semifinale la Indian Wells, duel pierdut în fața bunului său prieten, Carlos Alcaraz (2 ATP).

Sinner își continuă parcursul aproape fără greșeală din acest an și ajunge la a 20-a victorie din anul în curs. De asemenea, el atinge, pentru a treia oară, accederea în penultimul act la Miami. Jannik Sinner a câștigat 20 dintre primele sale 21 de meciuri în acest sezon, iar toți tenismenii care au câștigat cel puțin 20 din primele 21 de meciuri într-un an calendaristic în anii 2000, înaintea lui Sinner, au fost numărul 1 mondial (nume ca Hewitt, Agassi, Federer, Murray, Djokovic și Nadal).

Pentru un loc în finala americană, Sinner se va duela cu învingătorul sfertului de finală dintre Nicolas Jarry și Daniil Medvedev.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel