Grand Slam Jannik Sinner, mulțumit de colaborarea cu fostul antrenor al Simonei Halep. „Știu că el a dus jucători diferiți pe locul 1 mondial”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Tânărul jucător a devenit primul tenismen italian care ajunge pe prima poziție în ierarhia tenisului masculin în istoria acestui sport.



Jannik Sinner, semifinalist la cel de-al doilea turneu major al anului, va deveni de luni noul lider ATP, după ce multiplul campion Novak Djokovic a fost forțat să se retragă în sferturile de finală. Italianul a declarat că această realizare vine după ani de muncă grea și reprezintă un moment de mândrie pentru Italia.

La începutul Grand Slam-ului de la Paris, Sinner trebuia să ajungă în finală pentru a deveni noul lider mondial al tenisului, dar organizatorii au confirmat că prin retragerea lui Djokovic, din cauza unei rupturi de menisc la genunchiul drept, italianul avea nevoie doar de calificarea în semifinale pentru a ajunge pe primul loc în ATP.

Jannik Sinner: „Novak s-a retras, mereu este dificil...”


Sinner, care a aflat acest lucru după sfertul cu Grigor Dimitrov (scor 6-2 6-4 7-6), a declarat: „Acest lucru înseamnă mult pentru mine. Nu este modul în care noi toți ne așteptam. Djokovic a avut două meciuri lungi, grele, de cinci seturi, așa că a fost dur. Unul s-a terminat foarte târziu de asemenea. Este dificil și pentru turneu. Novak s-a retras, mereu este dificil.

Vorbind despre mine, sunt foarte fericit de această realizare. Este munca intensă depusă în fiecare zi. Este rutina zilnică. Evident sunt fericit să devin numărul 1. Am un meci foarte important pentru mine, semifinala cu Carlos Alcaraz, așa că sunt concentrat pe asta. Dar da, sunt fericit să fiu nr. 1.”, a spus Jannik Sinner.

Italianul îl va întâlni pe bunul său prieten, tânărul spainol Carlos Alcaraz (3 ATP), vineri, pe terenul central de la Roland Garros. Alcaraz și Sinner s-au întâlnit de opt ori până acum în circuitul profesionist, scorul general fiind egal, 4-4.

Ultima lor confruntare a avut loc în această primăvară, în semifinalele turneului ATP Masters 1.000 de la Indian Wells (California), fiind câștigată de Carlos Alcaraz în trei seturi (1-6 6-3 6-2).

Sinner e bucuros că îl are pe Darren Cahill alături de el


Jannik, care a condus Italia la succesul din Cupa Davis în 2023, crede că țara sa merită recentele succese: „Înseamnă mult, dar cred că este grozav pentru Italia. Suntem o țară mare cu mulți antrenori și jucători grozavi și putem vedea asta în acest moment.

Sunt fericit că fac parte din această mișcare italiană. Lumea va începe să joace tenis și mai mult acum, ceea ce e grozav de văzut, asta e cel mai important.”

De asemenea, tânărul italian, antrenat de Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, a recunoscut importanța australianului în ultimele lui evoluții, inclusiv câștigarea primului său titlu de Mare Șlem, Australian Open 2024: „Am început să lucrăm aproape cu doi ani în urmă. Este o plăcere imensă să-l avem alături de noi. Îmi amintesc încă de prima săptămână cu el la Eastbourne, pe iarbă.

Imediat am avut o senzație bună față de el, pentru că evident are multă experiență. știu că el a dus jucători diferiți la nr. 1 mondial. A avut realizări cu jucători diferiți. știe cum să se adapteze la fiecare jucător și cred că asta este o calitate uimitoare.”, a mai spus Jannik Sinner, potrivit Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Grand Slam




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?