Turnee ATP Jannik Sinner se impune în turneul de la Miami. L-a spulberat pe Dimitrov şi urcă pe locul 2 în clasamentul ATP

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Italianul Jannik Sinner va fi noul număr 2 mondial ATP, după ce a câştigat turneul Masters 1000 de la Miami. Sinner nu i-a dat nicio şansă bulgarului Grigor Dimitrov în finală. Tenismanul italian Jannik Sinner şi-a continuat debutul fantastic de sezon, reuşind să cucerească trofeul la turneul ATP Masters 1.000 de la Miami (SUA), dotat cu premii în valoare de 8.995.555 de dolari, în finala căruia l-a învins, duminică, în două seturi, 6-3, 6-1, pe bulgarul Grigor Dimitrov.

Câştigător al Openului Australiei în luna ianuarie, iar apoi al turneului ATP 500 de la Rotterdam, în februarie, Sinner a pierdut doar unul dintre cele 23 de meciuri pe care le-a disputat în 2024 şi va fi noul număr 2 mondial începând de luni, depăşindu-l pe spaniolul Carlos Alcaraz.

Sinner a reuşit să câştige trofeul de la Miami după ce a pierdut două finale acolo, în 2021 şi 2023. Este al doilea titlu Masters 1000, după cel cucerit anul trecut la Openul Canadei. 

Sinner este antrenat de Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep 

"Consider că a fost incredibil astăzi (duminică), aproape că nu a făcut erori neforţate, a continuat să joace foarte lung, pentru a face dificil fiecare punct al lui Dimitrov. Când Grigor a câştigat puncte, datorită unui tenis spectaculos, l-a făcut să-şi asume multe riscuri", a declarat Cahill.

După succesul lui Carlos Alcaraz de la Indian Wells, unde spaniolul i-a produs singura înfrângere a anului lui Sinner, în semifinale, circuitul american pe hard a confirmat faptul că spaniolul şi italianul sunt liderii incontestabili ai noii generaţii de jucători din tenisul mondial.

Alcaraz şi Sinner urmează acum să-şi demonstreze calităţile şi pe zgură, în faţa sârbului Novak Djokovic, actualul lider al clasamentului mondial, cu un avans de peste 1.000 de puncte faţă de italian, care urmează să revină în competiţie după un început de an dezamăgitor (înfrângere în semifinale la Australian Open, apoi în turul al treilea la Indian Wells şi absent de la Miami).

Dacă va continua să evolueze la acelaşi nivel ca şi până acum, Sinner poate spera să se apropie de fotoliul de lider al clasamentului ATP, cu multe puncte adunate pe zgură, suprafaţă pe care nu a strălucit însă în 2023, fiind eliminat în semifinale la Monte Carlo, în sferturi la Barcelona, în optimi la Roma şi, mai ales, în turul doi la Grand Slamul de la Roland Garros, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Turnee ATP
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel