Jocurile Olimpice Joan Chelimo Melly, sportivă la CS Dinamo, a realizat baremul la maraton pentru JO 2024

Data publicării:
Facebook CS Dinamo
Facebook CS Dinamo

Joan Chelimo Melly s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Atleta română de origine kenyană Joan Chelimo Melly a realizat baremul în proba de maraton pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, a anunţat, duminică, CS Dinamo Bucureşti, la care este legitimată.

Joan Chelimo s-a clasat pe locul 12 în maratonul de la Valencia, cu 2 h 24 min 16 sec.

Rezultatul e cu atât mai merituos cu cât la ora startului sportiva a acuzat stare febrilă şi o uşoară răceală, precizează clubul.

"E un sentiment puternic de eliberare, după foarte multă tensiune. Sunt foarte multe repere bune pe care le-am avut în cursa de astăzi. Ne-am atins obiectivul şi mă bucur că lăsăm în urmă un an plin de ghinioane şi probleme. Astăzi sărbătorim, iar după obişnuita recuperare, începem pregătirea pentru Paris", a declarat Carol Şanta, antrenorul sportivei.

Victoria a revenit atletei Worknesh Degefa, în 2 h 15 min 51 sec, urmată de Almaz Ayana, 2 h 16 min 22 sec, podiumul fiind completat de Hiwot Gebrekidan, 2 h 17 min 59 sec, toate din Etiopia.

La masculin s-a impus tot un etiopian, Sisay Lemma, care a fost al patrulea cel mai rapid om din istorie la maraton, cu timpul de 2 h 01 min 48 sec.

România are acum 61 de sportivi calificaţi la JO 2024, Chelimo fiind a doua calificată la maraton, după Delvine Meringor (CSA Steaua), o altă atletă de origine kenyană, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel