Fotbal international Joe Hart, fostul coleg al lui Costel Pantilimon de la Manchester City, şi-a anunţat retragerea din fotbal

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Joe Hart, fostul portar al lui Manchester City, Tottenham şi al naţionalei Angliei, actualmentele legitimat la Celtic Glasgow, a anunţat că se va retrage din activitate la finalul sezonului. 



Portarul, care a adunat 75 de selecţii pentru naţionala Angliei şi care a participat la Cupa Mondială din 2010 şi la cea din 2014, se va retrage la finalul acestui sezon, când va împlini 37 de ani. El a venit la Celtic Glasgow pentru a-şi restarta cariera în 2021, de la Tottenham Hotspurs, şi a câştigat cinci trofee în trei ani cu această echipă. 

"Am iubit fiecare clipă petrecută aici. Şi eu, şi familia mea. A însemnat totul pentru mine şi a fost mult mai mult decât mi-aş fi putut imagina. O să fiu mereu mândru că am reprezentat acest club. 

Cel mai bun lucru pentru mine este că oamenii mă respectă pentru faptul că am dat totul pentru club. Indiferent de cum am jucat. Sunt sigur că de multe ori au fost oameni care au vrut să plec, dar aşa e viaţa unui portar. Dar, în final, eşti respectat ca persoană şi eşti primit în sânul unui club foarte special. 

Voi avea 37 de ani la finalul sezonului. Nu ştiu în ce direcţie vrea clubul să meargă, nu ştiu dacă eu m-aş fi potrivit, nici nu am avut conversaţia asta. Dar cu siguranţă nu voiam să merg să joc în altă parte. Aşa că am simţit că vreau să fiu fericit. De asta cred că e timpul potrivit să spun stop", a declarat Joe Hart conform SkySports

Joe Hart a debutat la Shrewsbury, în urmă cu 20 de ani. 

"M-am uitat ce vârstă am. Sunt conştient de stresul pe care îl provoc mereu corpului meu şi de efortul pe care l-am depus în toată cariera mea. Am simţit că ştiu şi am vrut să ştie toată lumea de club că e momentul să mă retrag, pentru că am o dragoste imensă pentru acest club, dar şi un respect imens. Vreau ca Celtic să meargă înainte, spre rezultate şi mai bune. Nimeni nu are nevoie de toate speculaţiile cu privire la posibilitatea oferirii unui nou contract unui portar titular, sau să se întrebe dacă el caută în altă parte. E un narativ inutil, de aia am simţit că e important să spun că mă retrag. 

Vor fi câteva zile de zgomot, dar apoi nu îi va păsa nimănui", a mai spus Hart. 

Costel Pantilimon a fost coleg cu Joe Hart la Manchester City 

În 2013, Costel Pantilimon trebuia să fie titular în finala Cupei Angliei, însă Roberto Mancini a decis în ultima clipă să îl titularizeze pe Joe Hart. 

"Toată săptămâna premergătoare meciului a fost o presiune mediatică foarte mare. Eu și Joe aveam o relație foarte bună, dar de mult ori influențele din afară te fac să gândești altfel. Singura competiție pe care o mai puteam câștiga era Cupa Angliei, era presiune foarte mare, cu două ore înainte de joc a venit antrenorul cu portari la mine în cameră și cu o părere de rău... A fost o mișcare mai mult forțată de către presiunea mediatică.

Mancini mi-a spus că el nu dă explicații, dar era chestia asta, discuția asta generală ... 'Îl bagă pe Joe, nu-l bagă?'. Prea multe nu a putut să-mi spună, doar că mi-am dat seama că îi părea rău. Îți dai seama că am simțit și eu o mare dezamăgire, acum am trecut peste. Aveam șansa să-mi trec unicul trofeu care îmi lipsește din palmares. Am înțeles exact situația și nu aș putea să rămân cu ranchiună pe cineva”, a declarat Costel Pantilimon.  

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel