Superliga Romaniei Jucătorii şi antrenorul Rapidului, criticaţi după înfrângerea cu CFR Cluj. "Cea mai bună magie a lui Papeau e că dispare din joc"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

FC Rapid are un singur punct în playoff, obţinut în remiza cu FCSB, scor 2-2, de pe Arena Naţională. Duminică, în prima zi de Paşti, giuleştenii au pierdut în faţa celor de la CFR Cluj, scor 3-2, iar jucătorii şi antrenorul Rapidului şi-au atras critici din toate părţile. 



CFR Cluj a câştigat primul meci de la revenirea lui Dan Petrescu, scor 3-2 cu Rapid, iar giuleştenii rămân cu un singur punct câştigat în playoff. După această partidă, jucătorii au fost criticaţi dur în studiourile de televiziune. 

Rapid a reuşit să deschidă scorul, prin kosovarul Ermal Krasniqi (16), dar CFR a punctat apoi de trei ori la rând la primul său meci în acest mandat al antrenorului Dan Petrescu. Daniel Bîrligea (20) a egalat din centrarea lui Philip Otele, iar apoi nigerianul a reuşit o dublă (30, 56).

Rapid a redus ecartul prin golul sârbului Borisav Burmaz (60), dar a ratat şansa de a pleca din Gruia cu un punct, după ce kosovarul Albion Rrahmani a irosit un penalty (72), şutul său fiind apărat de portarul Răzvan Sava.

Basarab Panduru, fost jucător la Steaua Bucureşti, a analizat prestaţia giuleştenilor şi l-a luat la ţintă pe Jayson Papeau, cel care ar fi trebuit să fie conducătorul de joc al rapidiştilor. 

"A fost nebunie, nu mă aşteptam la aşa ceva, la aşa scor. În prima repriză goluri, în a doua goluri, penalty ratat. A fost un meci cu viaţă pe alocuri. Rapidul, cu momente mai bune şi mai puţin bune. CFR-ul cu toată lumea concentrată la ce îi aşteaptă de la Petrescu. Otele foarte bun, Tachtsidis bun. S-ar putea ca acest meci să îi convingă că merită să rămână la echipă. 

Dacă ne uităm doar la ocazii, poate Rapidul merita mai mult. Dar jocul... Jucătorii din faţă, când pierdeau mingea, nu mai veneau în pressing. L-am văzut pe Papeau, magicianul. Cea mai bună magie e că dispare el din joc, de cele mai multe ori. Când îl cauţi, dispare. Dacă nu sunt o echipă şi nu joacă ambele faze, de aia ajung în situaţia asta, de au luat un punct din 8 meciuri", a declarat Basarab Panduru la Orange Sport. 

Lobonţ "e din alt film". Critici dure la adresa antrenorului Rapidului 

Bogdan Lobonţ a venit cu un discurs surprinzător după meciul cu CFR Cluj. 

”Am ratat cât pentru tot sezonul. Vor veni și victoriile, sunt convins. Absolut orice influențează mentalul unei persoane. Trebuie să fim mai atenți. Suporterii sunt alături de noi, chiar dacă nu au făcut deplasarea alături de noi. E normal să fie dezamăgiți.

Ține totul de noi să ieșim din această situație. Ce rămâne de făcut? Să facem ce am făcut bine ca până acum. Trebuie mai multă atenție la finalizare. Băieții au calități extraordinare. Trebuie să lucrăm tot mai mult la tot ceea ce înseamnă echipă.”, a declarat Bogdan Lobonț, la flash-interviu.

Jurnalistul Horia Ivanovici l-a făcut praf pe Bogdan Lobonţ după înfrângerea Rapidului în faţa celor de la CFR Cluj. 

"Doamne, Doamne, Doamne. Daţi-mi două palme. Băiatul ăsta e din alt film, cu tot respectul pentru Bogdan Lobonţ. 'Să continuăm să facem ce am făcut bine până acum'. Domnule Lobonţ, cu tot respectul, pe cuvântul meu de onoare, e o glumă? Ce sunt astea? Glume de Paşti? Ce aţi făcut bine? Domnule Lobonţ, poate nu ştiţi ce echipă antrenaţi. Aveţi un egal şi şapte înfrângeri", a declarat Horia Ivanovici. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?