Superliga Romaniei Jucătorii U21 cărora le-a explodat cota de piaţă în acest sezon. Doar patru vin din playoff. Niciunul nu e de la FCSB sau Rapid

Data publicării:
Fotografie de la Tom Fisk, Pexels
Fotografie de la Tom Fisk, Pexels

Doar 4 dintre jucătorii U21 cărora le-a crescut exponenţial cota de piaţă în acest sezon sunt legitimaţi la echipe calificate în playoff-ul Ligii 1, ceilalţi făcând parte din formaţii care se vor lupta pentru evitarea retrogradării, dar şi pentru prinderea locului de baraj pentru cupele europene. 



Potrivit FRF, în acest sezon mai mulţi tineri jucători au avut parte de o apreciere considerabilă a cotei de piaţă, unii pornind chiar de la zero. 

"Impactul cel mai mare în urma evoluției în teren îl regăsim la Cristian Mihai (UTA Arad) și Andrei Gheorghiță (Poli Iași), tineri fotbaliști care în vara lui 2023 nici măcar nu figurau cu cotă de piață pe transfermarkt! Iar ambii sunt evaluați în prezent la 350.000 de euro!", transmite FRF. 

Cristian Mihai a jucat 28 de meciuri pentru UTA în acest sezon şi a luat 5 cartonaşe galbene, în timp ce Andrei Gheorghiţă a jucat 25 de meciuri şi a marcat de 2 ori pentru Poli Iaşi. 

Alţi trei jucători din playout au avut creşteri semnificative ale cotelor de piaţă. 

"O creștere de 900% a cotei de piață a avut, în urma evoluțiilor sale, mijlocașul central Gabriel David (FC Botoșani), urmat îndeaproape, cu 700%, de ofensivul polivalent Doru Andrei (FC Voluntari).

Cu 500% a crescut cotele de piață pe transfermarkt, raportat la iunie 2023, în dreptul extremei dreapta Alexandru Jipa (Hermannstadt)", mai transmite sursa citată. 

Şi ei nu sunt singurii. 

"Alți 4 jucători intră în categoria celor care au avut ascensiuni remarcabile evidențiate inclusiv în creșterea cotei de piață, cu minimum 100% în dreptul fiecăruia.

Este vorba despre fundașii stânga Ștefan Ștefanovici (Poli Iași) și Costin Amzăr (Dinamo), dar și de fotbalistul de atac împrumutat de FCSB la Petrolul Ploiești, Alexandru Musi, care a ajuns la jumătate de milion de euro cotă de piață", completează FRF.

Dintre jucătorii U21 extrem de bine cotaţi în acest sezon, doar patru sunt legitimaţi la echipe calificate în playoff. Este vorba despre Răzvan Sava, portarul celor de la CFR Cluj, a cărui cotă a crescut de la 200.000 euro la 1 milion de euro, Matei Ilie, tot de la CFR Cluj, a cărui cotă a crescut cu 500%, Bogdan Oteliţă, de la Sepsi, şi Marian Danciu, de la Universitatea Craiova. 

Ultimul dintre ei, jucătorul U21 folosit cel mai des la Universitatea Craiova în acest sezon, se bucură de o creştere uriaşă a valorii. Dacă la începutul sezonului jucătorul valora doar 25.000 euro, acum are o cotă de piaţă de 450.000 euro. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?