Grand Slam Jucătorul căruia nu-i dă șanse să câștige turneul de la Roland Garros. Boris Becker: „Zgura nu e cea mai bună suprafață a lui”

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Fostul jucător german a explicat care sunt argumentele care susțin șansele scăzute ale tânărului tenismen de câștigare a turneului de Mare Șlem de la Paris.



Becker nu crede că Sinner poate câștiga Roland Garros-ul

Boris Becker, fost jucător profesionist de tenis german, este recunoscut ca unul dintre cei mai mari jucători din istoria tenisului mondial, reușind să cucerească șase titluri de Grand Slam, dintre care trei la Wimbledon, două la Australian Open și unul la US Open. Se pare că experiența sa în ceea ce privește suprafața de zgură și a ceea ce reprezintă turneul de Mare Șlem de la Roland Garros, pe care nu a reușit să îl câștige în carieră, a determinat previziuni clare despre șansele italianului Jannik Sinner (2 ATP) de a cuceri trofeul de anul acesta.

„În general, zgura nu este, în acest moment, cea mai bună suprafață a lui (n.r. Jannik Sinner). Pe zgură nu a câștigat încă niciun turneu important. La Roland Garros, anul trecut, Sinner a pierdut în turul doi în fața lui Daniel Altmaier și nu știm dacă este într-o formă bună în acest moment.

În turnee de Mare Șlem nu câștigi un meci repede și ușor servind 25 de ași, așa că îi va fi greu. Dacă este în formă, ar putea avea o șansă, dar există multe întrebări despre Sinner în acest moment.

Este un tânăr inteligent și este înconjurat de oameni inteligenți, așa că sunt sigur că nu ar juca la Roland Garros dacă nu ar fi suficient de pregătit. Dar ar fi bine să cunoaștem natura exactă a problemelor sale fizice, ceea ce ne-ar permite să avem o idee mai clară despre situația în care se află”, a spus Becker, citat de welovetennis.fr.

Jannik Sinner a debutat cu dreptul la ediția de anul acesta a turneului de la Roland Garros, învingându-l în minim de seturi pe Christopher Eubanks (46 ATP), scor 6-3 6-3 6-4. Pe terenul „Suzanne-Lenglen”, meciul italianului nu a fost perturbat de ploaie, întrucât acoperișul a fost retractat, permițându-i să evolueze fără probleme. În turul al doilea, italianul joacă împotriva lui Richard Gasquet (124 ATP), în ultima partidă programată pe arena „Philippe Chatrier”, din această seară (după ora 21:15). 

CITEȘTE ȘI Ploaie și în a treia zi de Roland Garros

Jannik Sinner, relație cu o tenismenă

De câteva săptămâni, zvonurile potrivit cărora italianul Jannik Sinner și rusoaica Anna Kalinskaya ar forma un cuplu amoros au inundat presa internațională. Se pare că speculațiile privind noul cuplu al „sportului alb” au fost confirmate de tenismen, în cadrul unei conferințe de presă, la turneul de la Roland Garros.

Sinner (2 ATP), în vârstă de 22 de ani, este cunoscut ca fiind un jucător ce ține la sfera vieții sale personale. El a declarat: „Mă cunoașteți, nu-mi place să vorbesc despre viața mea privată, dar da, suntem împreună.”

Anna Kalinskaya, în vârstă de 25 de ani, ocupă locul 25 în ierarhia tenisului feminin, cele mai bune performanțe ale sale fiind înregistrate anul acesta, ajungând până în faza sferturilor de finală de la Australian Open și finala jucată în cadrul turneului WTA 1000 de la Dubai, pierdută în fața italiencei Jasmine Paolini.

Rusoaica a fost văzută în tribune, fiindu-i alături lui Sinner care juca în primul tur, la Roland Garros. Ea a reușit să câștige meciul din prima rundă pe zgura din Paris în fața franțuzoaicei Clara Burel (44 WTA), scor 7-6(3) 7-5. Ea va juca, în turul al doilea, împotriva canadiencei Bianca Andreescu (228 WTA), care a revenit la Paris după o perioadă de 9 luni de pauză.

CITEȘTE ȘI Tsitsipas se califică în al treilea tur la Roland Garros. Când va juca la dublu mixt cu Badosa

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Grand Slam




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?