Superliga Romaniei Jucătorul de la Rapid pe care Cristiano Bergodi îl apreciază cel mai mult. "E ca fiul meu"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Cristiano Bergodi a vorbit despre relaţia cu jucătorii Rapidului şi spune că unul dintre jucători îi este ca un fiu. 



Este vorba despre căpitanul giuleştenilor, Cristian Săpunaru, care tocmai ce şi-a prelungit contractul cu FC Rapid, deşi mai are câteva săptămâni şi împlineşte 40 de ani. 

"Cristi e pentru mine ca un fiu. L-am avut în 2005-2006 la FC Naţional, când am sosit în România. Era un tânăr, l-am băgat fundaş dreapta, pentru că aveam soluţii de jucători mai experimentaţi în centru. Eu m-am bucurat mult că s-a dus la Porto să facă o carieră impresionantă ca fundaş dreapta, post pe care l-am băgat eu. 

El era atacant când era tânăr. Şi Olăroiu l-a băgat fundaş central, iar eu când am venit l-am băgat pe dreapta. Şi apoi a jucat ca fundaş dreapta. Normal, el poate să joace fundaş central, cum o face şi acum, pentru că are experienţă, citeşte mai bine jocul, situaţiile, ştie să se poziţioneze, se deplasează mai repede decât alţii care nu au experienţa lui. Fotbalul trebuie înţeles. Pe teren sunt prea multe variabile şi e normal ca atunci când ai simţul tactic, asta te ajută. E o jumătate de secundă în care anticipezi", a declarat Cristiano Bergodi la Exclusiv Rapid.

Săpunaru l-a susţinut mereu pe Bergodi

Cristi Săpunaru a fost unul dintre principalii susţinători ai lui Cristiano Bergodi la FC Rapid, chiar în contradicţie cu mulţi suporteri, care îl voiau pe Marius Şumudică la echipă. 

"Avem o relaţie foarte bună. Eu l-am căutat şi când eram la Craiova în pandemie, şi el era în Turcia. Şi nu a putut să vină. Aveam nevoie de un fundaş central ca el pentru a construi o echipă care să se lupte pentru titlu cu CFR. Am pierdut titlul în ultimul meci. Eu zic mereu că nu ne-au lăsat să jucăm. Dar l-am căutat. Cu Cristi am ţinut mereu legătura. Avem o relaţie bună şi s-a comportat mereu ca un profesionist. Nu se poate spune nimic despre el.

Eu trăiesc cu emoţie discursul din vestiar, dar şi într-o manieră simplă. Am jucat la un nivel înalt în Italia în anii '90, când era cel mai important campionat din Europa. Îmi place când vorbeşte Cristi, pentru că spune lucruri puţine, dar foarte bune. Are vorbe frumoase şi dau o încărcătură specială pentru meciuri. Eu nu am emoţii, pentru că trăiesc în inima mea emoţiile din cursul meciurilor. Eu am fost întotdeauna, şi ca jucător, unul dintre cei care căutam o motivaţie simplă pentru a încerca să mă încarc singur", a mai declarat Cristiano Bergodi. 

Cristi Săpunaru şi-a prelungit contractul cu Rapid. 

"Are dorinţă, ambiţie, de a face lucruri frumoase pentru Rapid. Ar fi super dacă împreună am câştiga un titlu pentru Rapid, care lipseşte. Pe mine mă motivează mai mult pasiunea pe care o am pentru această meserie. Vorbeam de tactică şi când eram jucător. Apoi am avut experienţe, aici în România, dar şi în Italia. Unde am fost, am atins obiectivul cerut de conducători. Şi atunci, şi aici se vrea titlul, aşa că eu mă gândesc să îl câştig. Şi cu Rapidul ar fi frumos, pentru că am fost aici şi în 2015, când am retrogradat. Sper să răsplătesc încrederea clubului în mine cu măcar un titlu", a completat antrenorul. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?