Fotbal international Julian Nagelsmann a devenit favoritul postului de antrenor la Bayern Munchen. Agentul selecţionerului Germaniei confirmă negocierile

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Julian Nagelsmann s-ar putea reîntoarce la Bayern Munchen după mai puţin de un an şi jumătate. În urmă cu 13 luni, selecţionerul actual al Germaniei a plecat de pe banca bavarezilor din cauza lipsei de rezultate, însă acum e favorit pentru a prelua echipa după plecarea lui Thomas Tuchel. 



"Se va decide în curând. În următoarele cinci, şase, şapte zile", a declarat agentul Volker Struth. "Ar fi complet lipsit de sens să spun că nu vorbim cu părţile interesate. Fără să vreau să dezvălui care sunt acestea. Pot doar să spun că nu este doar Bayern Munchen. Ar fi o parodie să spun că nu există discuţii. Bineînţeles că suntem în discuţii", a adăugat el.

Nagelsmann, în vârstă de 36 de ani, a fost nevoit să părăsească postul de antrenor al echipei Bayern Munchen în urmă cu 13 luni, după ce condus mai puţin de doi ani pe bavarezi. El a devenit selecţioner al Germaniei în toamna anului trecut, cu un contract valabil până la sfârşitul EURO 2024 din această vară.

Federaţia germană de fotbal (DBF) ar dori ca el să rămână la conducerea Mannschaft, după victoriile importante înregistrate luna trecută în faţa Franţei şi Olandei, scrie Agerpres.

Thomas Tuchel va pleca de la Bayern Munchen la finalul acestui sezon. Decizia a fost luată deja de săptămâni bune, şi a fost făcut şi anunţul oficial. Cei de la Bayern Munchen l-au vrut iniţial pe Xabi Alonso, însă antrenorul lui Bayer Leverkusen a anunţat că va mai rămâne un an pe banca "Farmaciştilor". De asemenea, nici Jurgen Klopp nu este disponibil pentru a o prelua pe Bayern. Neamţul o va părăsi pe Liverpool, dar vrea să îşi ia un an sabatic. 

Pe lângă Nagelsmann, pe lista posibililor antrenori pentru Bayern Munchen s-a numărat şi Roberto De Zerbi, managerul lui Brighton, fost fotbalist la CFR Cluj. Se pare, însă, că bavarezii s-au decis şi vor să îl aducă pe fostul lor antrenor înapoi. Max Eberl, membru al consiliului de administraţie al clubului Bayern, nu a vrut să confirme discuţiile cu Nagelsmann miercuri, spunând doar că acţiunea de a găsi un nou antrenor "intră în faza finală".

Julian Nagelsmann a declarat luna trecută că doreşte ca viitorul său fie decis înainte de EURO 2024 din Germania şi că ia în calcul ambele opţiuni: de a rămâne selecţioner sau de a prelua un club.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel