Fotbal international Jurgen Klopp ar vrea ca Premier League să renunţe la VAR

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Cluburile din Premier League vor vota la începutul lunii iunie pentru menţinerea sau renunţarea la sistemul de video-arbitraj, după ce Wolverhampton Wanderers a făcut o cerere în acest sens. Antrenorul Juergen Klopp, care se va despărţi de echipa de fotbal Liverpool la finalul acestui sezon, a declarat că ar vota pentru eliminarea arbitrajului video (VAR) în Premier League, el opinând că oamenii care operează acest sistem nu sunt suficient de competenţi, informează Reuters.

Cluburile din Premier League vor vota o posibilă renunţare la VAR începând din sezonul viitor, după ce Wolverhampton Wanderers a înaintat o rezoluţie miercuri, invocând "consecinţele negative care dăunează relaţiei dintre fani şi fotbal".

Într-o conferinţă de presă înaintea meciului de duminică, de pe teren propriu, cu Wolverhampton Wanderers, ultimul sa partidă la cârma lui Liverpool, Klopp a spus că nu VAR este de vină, ci cei care operează acest sistem.

"Aceşti oameni nu sunt capabili să îl folosească în mod corespunzător""Ei votează împotriva modului în care este folosit, care cu siguranţă nu este corect. Ţinând cont de felul cum procedează ei, aş vota împotrivă, pentru că aceşti oameni nu sunt capabili să-l folosească în mod corespunzător", a afirmat tehnicianul.

"Eu nu cred că VAR este problema, ci cum îl folosesc ei. Nu poţi schimba oamenii (...). Deci da, aş vota pentru renunţarea la VAR", a adăugat germanul.

Klopp a spus că a simţit simpatie pentru Wolves: "Au fost cea mai ghinionistă echipă cu deciziile VAR, au fost nebuni împotriva Wolves. Şi noi am fost vizaţi de câteva decizii ciudate, dar ei sunt campionii la acest capitol."

Liverpool a primit scuze în acest sezon din partea comisiei arbitrilor din Anglia (PGMOL) la începutul acestui sezon, după ce un gol a fost anulat în mod eronat pentru ofsaid într-un meci cu Tottenham Hotspur.

VAR a fost introdus în 2019 pentru a ajuta oficialii de pe teren în luarea deciziilor decisive în timpul meciurilor, însă tehnologia s-a aflat în centrul controverselor, cu plângeri mergând de la analiza sa aprofundată până la întârzieri care pot dura mai multe minute.

Un purtător de cuvânt al Premier League a confirmat că organizaţia va facilita o discuţie despre VAR cu cluburile, la adunarea generală anuală de luna viitoare, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?