Fotbal international Juventus Torino, finalistă în Cupa Italiei. Își așteaptă adversara dintre Atalanta și Fiorentina

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Torinezii joacă finala Cupei Italiei pentru un al 15-lea trofeu, chiar dacă lucrurile în campionat nu arată atât de bine.



Juventus Torino, de 14 ori câștigătoare a Cupei Italiei

Echipa Juventus Torino s-a calificat în finala Cupei Italiei la fotbal, în ciuda eșecului suferit în fața formației Lazio, scor 1-2, marți seara, pe Stadio Olimpico din Roma, în manșa secundă a competiției.

Juve, învingătoare cu 2-0 în meciul tur, a fost dominată timp de 80 de minute de Lazio, care a deschis scorul în prima repriză, prin argentinianul Valentin Castellanos (12). Gazdele și-au majorat apoi avantajul în debutul reprizei secunde, când Castellanos a reușit dubla (49), egalând scorul general al confruntării, însă torinezii au reușit să revină în finalul jocului și să înscrie golul care le-a adus calificarea, prin polonezul Arkadiusz Milik, în minutul 83.

Atalanta - Fiorentina, meciul care decide a doua finalistă

„Bătrâna Doamnă”, care a cucerit de 14 ori în istoria sa Cupa Italiei, ultima oară în 2021, va înfrunta în finala programată în data de 15 mai, pe Stadio Olimpico, câștigătoarea duelului dintre Atalanta și Fiorentina, care se vor înfrunta miercuri seară, la Bergamo, în manșa secundă a semifinalelor.

Fiorentina, finalista ediției trecute a Cupei Italiei, s-a impus în meciul tur cu 1-0.

Juventus, în cădere liberă în campionat (locul 3), cu două victorii de la finele lunii ianuarie, își poate salva sezonul cu un trofeu. Gruparea torineză și-a asigurat cu această ocazie participarea la Supercupa Italiei din 2025, o competiție dotată cu premii substanțiale (23 de milioane de euro), scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel