Stiri Kansas City Chiefs a câştigat Superbowl

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Echipa Kansas City Chiefs, condusă de starul Patrick Mahomes, a câştigat ediţia din acest an a Super Bowl-ului, marea finală a Ligii profesioniste de fotbal american (NFL), în care a învins cu scorul de 25-22, după prelungiri, formaţia San Francisco 46ers, duminică, la Las Vegas, informează AFP.Super Bowl-ul este cel mai important eveniment sportiv din America de Nord şi a atras numeroase vedete în tribunele Allegiant Stadium (65.000 de locuri), în frunte cu baschetbalistul LeBron James şi cântăreţele Beyonce şi Taylor Swift, ultima fiind partenera unuia dintre jucătorii lui Kansas City Chiefs, Travis Kelce, pe care l-a felicitat călduros pe gazon la finalul meciului.

Spectacolul de la pauza Super Bowl-ului, care se bucură la rândul său anual de o mare audienţă, a fost susţinut de crooner-ul Usher, care a interpretat cele mai cunoscute melodii ale sale, cu o coregrafie impresionantă şi beneficiind în special de complicitatea solistei Alicia Keys.

Pe teren, marea finală a NFL, organizată în premieră la Las Vegas, a oferit un suspans intens, încheindu-se cu victoria jucătorilor lui Chiefs, a treia în cinci ani, după cele din 2020, tot în faţa formaţiei San Francisco 49ers, şi 2023. Este pentru prima oară când o franciză reuşeşte să-şi păstreze trofeul în Super Bowl, după New England Patriots în 2004.

Celebrul quarteback Patrick Mahomes (28 de ani), marele arhitect al revenirii echipei sale în mijlocul finalei, a cucerit astfel al treilea său titlu, însoţit de a treia distincţie de MVP (Most Valuable Player).

Anterior, pe postul său, doar patru jucători - Tom Brady, Terry Bradshaw, Troy Aikman şi Joe Montana - au ridicat Trofeul Vince Lombardi de cel puţin trei ori.

Condusă cu 10-3 la pauză, Kansas City Chiefs a revenit şi a reuşit să restabilească egalitatea cu trei secunde înainte de sfârşitul timpului regulamentar, prin Harrison Butker, cu o lovitură de picior.

În prelungiri, jucătorii lui 49ers au preluat controlul în urma unei lovituri de trei puncte, însă Chiefs a replicat printr-un touchdown (6 puncte) victorios al lui Mecole Hardman, găsit perfect de Patrick Mahomes, excepţional în finalul meciului.

"Această partidă reprezintă perfect sezonul nostru. Am rezistat graţie apărării noastre, înainte de a face câteva alegeri ofensive bune, în momentele decisive. Sunt mândru de noi, pentru că am continuat să credem (în victorie)", a declarat Mahomes, citat de Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel