Superliga Romaniei Kopic are deja planurile făcute pentru următorul sezon. „Am explicat ce îmi doresc”

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Antrenorul clubului de fotbal Dinamo București va continua să conducă echipa și sezonul viitor, după ce a reușit să o salveze de la retrogradare.



Tehnicianul grupării din „Ștefan cel Mare” a mărturisit că se află deja în discuții cu oficialii clubului în ceea ce privește următoarele achiziții de care are nevoie pentru a întări lotul, în sezonul viitor.

Dinamo București a rămas în Superliga României după ce a învins formația AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, scor general 2-0, în barajul de menținere/promovare.

Kopic: „Trebuie să înțelegem cât putem investi în fiecare jucător”

„Eu le-am spus din analiza mea inițială, a pozițiilor deficitari, ideile de joc, le-am spus ce mi-aș dori. Toți și-ar dori jucători compleți... Nu e realist, pentru mine e important ca fundaș să fii puternic, să aibă detentă, dar și un plus de calitate la construcție, pentru a oferi calitate ofensivă.

Am discutat, am explicat ce îmi doresc. În momentul de față, avem multe variante, jucători, dar e vorba de ceea ce ne dorim, să avem echilibru între români și străini, dar și partea financiară, trebuie să înțelegem cât putem investi în fiecare jucător”, a declarat Zeljko Kopic.

Zeljko Kopic: „Să fie români, e mai bine decât să aduci străini!

Kopic a mai explicat și circumstanțele financiare în care se află clubul la momentul actual, aducând informații despre lunga dezbatere creată în jurul jucătorilor români și străini.

„Trebuie să discutăm cu jucătorii care rămân, să vedem pe cine păstrăm, am discutat deja cu cei din conducere. Rici a plecat, trebuie să aducem jucători în apărare, Pavicic e împrumut, Dani Iglesias a plecat, Neluț la fel, avem nevoie în toate compartimentele jucători.

Vorbim de fiecare dată de români, străini... Pentru mine Dinamo e club din România, lumea vrea să vadă jucători din țară, dar eu am sunat jucători români, dar nu au vrut să vină, să își asume riscul de a retrograda. Dacă putem găsi jucători de calitate, cu personalitate, energie, calitate sportivă, să fie români, e mai bine decât să aduci străini!

În final, trebuie să găsim jucători care pot face Dinamo un club mai bun, o echipă mai bună. Calitatea e cea mai importantă. Dacă faci comparație cu alte cluburi, mare parte dintre jucători trebuie să fie români.

Dacă sunt din Academie, cu atât mai bine! Dar trebuie să fim realiști, să înțelegem unde suntem, cum ne putem compara cu alte cluburi și ce profil de jucători putem aduce”, a mai spus antrenorul croat, pentru Radio Dinamo 1948.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?