UEFA Europa League Kovacs, parte a „Clubului Comediei”. Ce reacție a stârnit decizia UEFA de a-l delega pe arbitrul român, în finala Europa League

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Decizia UEFA de a-l delega pe arbitrul român Istvan Kovacs în ultimul act al competiției Europa League a stârnit reacții controversate pe rețelele sociale.



Kovacs mai bifează o finală europeană

Istvan Kovacs a fost delegat de către UEFA pentru a arbitra finala competiției Europa League. Românul va fi „central” pentru a doua oară într-o finală europeană, după cea din anul 2022, din Conference League.

Kovacs a fost delegat de UEFA să conducă finala de miercuri, 22 mai, de la Dublin, dintre Atalanta (Italia) și Bayer Leverkusen (Germania).

Din brigada pentru această finală vor face parte și conaționalii Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, asistenți, dar și Cătălin Popa, asistent VAR. Alături de aceștia vor fi al patrulea oficial, respectiv Ivan Kruzliak (Slovacia), asistenul de rezervă Branislav Hancko (Slovacia), în timp ce în camera VAR se vor afla Paulus van Boekel (Țările de Jos), arbitru VAR, și Rob Dieperink (Țările de Jos), suport VAR, potrivit celor de la FRF.

Specialistul Marca pe probleme de arbitraj, Pavel Fernandez, s-a amuzat în ceea ce privește decizia UEFA de a-i delega pe Slavko Vincic și Istvan Kovacs la finalele Champions League, respectiv Europa League. 

„Azi, la 'Clubul de Comediei'. Slovenul Slavko Vincic, în finala Champions League. Românul Istvan Kovacs, în finala Europa League. Cei doi sunt, cu mici diferențe, cei mai slabi arbitri din elita UEFA. Mă retrag într-o peșteră, la revedere!”, a transmis Pavel Fernandez, pe contul său de X. 

Istvan Kovacs și brigada sa de arbitri, și la EURO 2024

Arbitrul român va fi prezent și la EURO 2024. Comisia de Arbitri UEFA a anunțat oficialii de joc pentru partidele de la Campionatul European 2024 din Germania, fiind nominalizați 18 arbitri de centru împreună cu asistenții lor și oficiali VAR. Ei vor fi delegați la cele 51 de partide de la turneul final, conform informațiilor FRF. Pe listă se află patru români: Istvan Kovacs – arbitru de centru, Vasile Marinescu și Ovidiu Artene – asistenți, Cătălin Popa – VAR.

Arbitri de centru pentru EURO 2024:

- Istvan Kovacs (România)

- Artur Soares Dias (Portugalia)

- Jesús Gil Manzano (Spania)

- Marco Guida (Italia)

- Ivan Kruzliak (Slovacia)

- François Letexier (Franța)

- Danny Makkelie (Țările de Jos)

- Szymon Marciniak (Polonia)

- Halil Umut Meler (Turcia)

- Glenn Nyberg (Suedia)

- Michael Oliver (Anglia)

- Daniele Orsato (Italia)

- Sandro Schärer (Elveția)

- Daniel Siebert (Germania)

- Anthony Taylor (Anglia)

- Clément Turpin (Franța)

- Slavko Vinčić (Slovenia)

- Felix Zwayer (Germania)

Acestora li se vor alătura, din Argentina, Facundo Tello, împreună cu doi arbitri asistenți.

În pregătirea pentru EURO 2024, toți arbitrii nominalizați vor participa, la jumătatea lunii mai, la un seminar organizat la Frankfurt. La competiția din Germania, naționala României face parte din grupa E, alături de Ucraina, Belgia și Slovacia.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: UEFA Europa League




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?