Fotbal international Kylian Mbappe, anunţ oficial. Pleacă de la PSG

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Contractul lui Kylian Mbappe cu PSG expiră în această vară. Deşi s-a vorbit mult de plecarea atacantului francez la Real Madrid, acesta a evitat subiectul până acum. După eliminarea din Liga Campionilor în semifinale în faţa celor de la Dortmund, însă, Mbappe a venit cu anunţul oficial. 



"Am spus mereu că voi vorbi când va veni timpul. Aşa că am vrut să vă anunţ pe toţi că acesta a fost ultimul meu an la Paris Saint Germain. Nu îmi voi prelungi contractul, iar aventura mea aici va ajunge la final în câteva săptămâni. Voi juca ultimul meci pe Parc des Princes duminică. Sunt multe emoţii la mijloc, pentru că au fost mulţi ani în care am avut ocazia şi imensa onoare de a face parte din cel mai mare club francez, unul dintre cele mai bune din lume. A fost prima mea experienţă la un club unde e multă presiune, am crescut mult ca jucător, am fost alături de unii dintre cei mai buni fotbalişti din istorie. Am crescut şi ca om, cu toată gloria şi cu toate greşelile pe care le-am făcut. 

Vreau să le mulţumesc colegilor mei, tuturor pe care i-am avut. Dar şi tuturor antrenorilor pe care i-am avut aici, de la Unai Emery, Thomas Tuchel, Mauricio Pochettino, Cristophe Galtier, până la Luis Enrique. De asemenea, le mulţumesc directorilor sportivi, Leonardo şi Luis Campos, membrilor staff-ului din club, celor pe care nu îi vede nimeni. Toţi aceşti oameni incredibili, care dau totul pentru club, merită să fie apreciaţi", a declarat Kylian Mbappe. 

Urmează transferul la Real Madrid? 

Mbappe le-a transmis fanilor lui PSG că părăseşte Franţa şi Ligue 1 în această vară, dar nu şi-a anunţat destinaţia. Toate zvonurile îl dau însă ca sigur la Real Madrid, iar un anunţ oficial în acest sens ar urma să vină înainte de Campionatul European. 

"Este greu, foarte greu, şi nu am crezut niciodată că va fi atât de dificil să fac anunţul ăsta, să plec din ţara mea, din Franţa, din Ligue 1, un campionat pe care l-am cunoscut dintotdeauna. Dar cred că aveam nevoie de asta, de o nouă provocare, după şapte ani. Vreau astfel să le mulţumesc întâi de toate fanilor. Ştiu că nu sunt jucătorul care să arate foarte multă dragoste, nu m-am ridicat la nivelul dragostei pe care mi-aţi arătat-o voi. PSG este un club care nu poate lăsa pe nimeni indiferent. Îl iubeşti sau îl urăşti. Eu am ales să îl iubesc şi am făcut-o şapte ani. Nu regret în niciun moment că am semnat cu acest club prestigios. Îl voi păstra în memoria mea toată viaţa. Le voi spune tuturor, toată viaţa, că am avut şansa să joc aici. Nu voi mai fi jucătorul lui PSG, dar voi continua să urmăresc toate meciurile, pentru că e un club care mă va interesa mereu. 

Cu toate calităţile şi defectele mele, am încercat să dau clubului cea mai bună versiune a mea. Fără suporteri, fără voi, nu aş fi putut da nici jumătate din ce am dat clubului", a mai declarat Mbappe, într-un videoclip postat pe reţeaua de socializare X. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel