Fotbal international Kylian Mbappé, neplătit în luna aprilie. Explicațiile pentru care francezul nu și-a primit salariul

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Superstarul francez va părăsi în vară echipa actuală, Paris Saint-Germain, alăturându-se campioanei Spaniei la fotbal, Real Madrid.



Mbappé, rămas fără salariu în aprilie

Paris Saint-Germain nu i-a plătit salariul pentru luna aprilie fotbalistului Kylian Mbappé, care va pleca la finalul sezonului și cu care discuțiile continuă, a aflat miercuri AFP de la surse apropiate de acest dosar.

Neplata salariului pentru luna aprilie este legată de înțelegerea la care s-a ajuns vara trecută între Kylian Mbappé și club, jucătorul angajându-se să renunțe la o parte din bonusurile sale, a explicat pentru AFP una din aceste surse. Ea a precizat că au loc discuții „calme” pentru a se ajunge la „un rezultat pozitiv”.

„Totul este pe cale să se rezolve”, a adăugat sursa, fără să indice cuantumul exact al acestei deduceri.

Potrivit unei alte surse apropiate negocierilor, pe lângă reținerea salariului există și neplata unei prime, suma totală fiind de circa 80 de milioane de euro. Această decizie a fost luată la inițiativa clubului, fără ca fotbalistul vedetă să fi fost informat și fără să fi fost încheiat vreun acord, potrivit acestei surse, confirmând o informație din ziarul L'Equipe.

Francezul pleacă la Real Madrid

Contactați de AFP, apropiații clubului francez și PSG nu au răspuns deocamdată. Cele două părți au recunoscut, la începutul anului, că Mbappé, încă legat contractual de PSG până pe 30 iunie, a renunțat la o parte din primele sale într-un acord încheiat cu clubul în vara trecută, după ce a fost exclus din lot timp de o lună.

Valoarea acestor prime se ridică la aproximativ 60-70 de milioane de euro, potrivit unei surse apropiate lui PSG, această sumă acoperind financiar clubul pentru plecarea starului francez, la final contract în luna iunie și liber să semneze cu cine dorește fără indemnizație de transfer. Potrivit presei, Mbappé este așteptat la clubul spaniol Real Madrid.

Conform uneia din sursele apropiate negocierilor, PSG i-a plătit în cele din urmă lui Mbappé această primă în luna februarie.

Când a semnat contractul său în 2022, Mbappé și-a asigurat un salariu de 72 de milioane de euro brut anual, cu o primă la semnătură de 150 de milioane de euro, plătibilă în trei rate, și o primă de fidelitate în sumă crescătoare, 70 de milioane de euro brut în primul an, 80 de milioane în al doilea an și 90 de milioane în caz de activare a opțiunii pentru un al treilea sezon, a scris ziarul Le Parisien, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?