Superliga Romaniei Kyros Vassaras a tras concluziile după meciul Sepsi - CFR Cluj. "Golul a fost marcat din offside"

Data publicării:
Photo by Njegos K on Unsplash
Photo by Njegos K on Unsplash

Brigada de arbitri de la meciul Sepsi Sf. Gheorghe - CFR Cluj, încheiat 2-1 pentru gazde, nu va mai fi delegată la următoarele meciuri, din cauza erorilor făcute duminică seara, anunţă Kyros Vassaras, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor. "Imediat după fluierul de final al meciului Sepsi OSK – CFR Cluj, disputat duminică, 17 decembrie, CCA a obținut imediat toate informațiile și a intrat în posesia imaginilor din camera VAR pentru a analiza cu atenție faza în urma căreia Sepsi a marcat minutul 85.

Ca urmare a analizei făcute a rezultat că s-a comis o eroare. Linia albastră a fost atribuită atacantului, iar cea roșie fundașului. Cu toate că cel care atribuie liniile este operatorul de reluări care face parte din echipa tehnică VAR, arbitrul VAR și asistentul VAR nu pot fi absolviți de vină, ei nerealizând eroarea comisă, deși foarte bine au observat o posibilă poziție de ofsaid. De asemenea, arbitrul asistent, chiar dacă ofsaidul a fost unul mic, nu ușor de sesizat în dinamica fazei, va suporta și el consecințele. 

Am avut deja o primă discuție în cadrul CCA și am decis să înlocuim toți cei trei arbitri de la viitoarele delegări. De asemenea, vom avea în perioada următoare o întâlnire cu echipa tehnică pentru a vedea cum putem evita pe viitor astfel de greșeli.

În concluzie, golul a fost marcat din ofsaid, o eroare regretabilă a brigăzii de arbitri, motiv pentru care doresc să prezint scuze, în numele CCA, celor afectați de această greșeală!”, transmite preşedintele CCA, conform FRF.

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a învins-o pe CFR Cluj cu scorul de 2-1 (0-1), duminică seara, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 20-a a Superligii de fotbal.

CFR a deschis scorul prin Panagiotis Tachtsidis (32), cu un şut la colţ.

Sepsi OSK a reuşit să întoarcă scorul în ultima parte a meciului, egalând prin albanezul Sherif Kallaku (70), cu un şut senzaţional în diagonală, iar internaţionalul moldovean Vitalie Damaşcan a marcat golul victoriei cu un şut din marginea careului (85).

Covăsnenii au reuşit a treia victorie consecutive în campionat cu antrenorul german Bernd Storck pe bancă.

CFR Cluj a ajuns la şase etape consecutive fără victorie în campionat, trei egaluri şi trei eşecuri.

În tur, CFR s-a impus cu 3-0, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel