Stiri Kyros Vassaras, interviu în presa greacă despre arbitrii din România. "Regulamentul spune că se poate ajunge la depunctări pentru declaraţii despre arbitraje"

Data publicării:
Photo by Njegos K on Unsplash
Photo by Njegos K on Unsplash

În contextul în care arbitrii din Grecia protestează faţă de comportamentul jucătorilor şi oficialilor cluburilor la adresa lor, Kyros Vassaras, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor din România, a vorbit în presa greacă despre cât de protejaţi sunt centralii şi asistenţii la noi. 



Referitor la propunerea Federaţiei de Fotbal din Grecia de suspendare a meciurilor dacă arbitrii decid asta în caz că sunt criticaţi, Vassaras a spus că "acest lucru nu va face decât să aducă alte declaraţii cu sine, va fi un domino. Prima dată trebuie impuse nişte reguli". 

Arbitrii din Grecia ar fi cerut şi prezenţa unui poliţist în vestiar pentru a se evita hărţuirea lor, însă Vassaras spune că "nu trebuie să intre nimeni în vestiarul arbitrilor, dacă acest lucru nu este stipulat în protocolul de meci. Ca cineva să intre acolo, cineva trebuie să îi lase, iar asta înseamnă o încălcare a regulamentelor". 

Regulile din România, dure cu echipele

"În România se începe cu o sancţiune, apoi cu amenzi, apoi se ajunge la meciuri fără spectatori şi, în final, se poate ajunge chiar şi la depunctare", a declarat Kyros Vassaras pentru metrosport.gr.

Vassaras a spus şi ce măsuri ar lua el pentru protecţia arbitrilor, dacă ar fi şeful arbitrilor din Grecia. 

"E nevoie de o echipă de criză, pentru a preveni, dar şi pentru a monitoriza situaţia. Aceasta trebuie să fie formată dintr-un ofiţer de poliţie, dintr-un ofiţer de integritate şi din preşedintele Comisiei de Arbitraj (KED). Aşa am descoperit că un arbitru din România lua mită. Pentru protecţia arbitrilor, se poate merge la stadion cu escortă poliţienească", a mai spus acesta.  

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel