Tenis La limita burnout-ului. Echilibrul dintre carieră şi viaţa personală. Andreea Prisacariu: Suntem mai mult decât tenis

Data publicării:
Sursa: Agerpres
EXCLUSIV
Sursa: Agerpres

Andreea Prisacariu a vorbit la DC Sport despre programul unui sportiv de performanţă, dar şi despre importanţa momentelor de relaxare, mai ales la nivel psihologic. 



"E la alegerea fiecăruia. Sunt perioade în care îţi iei o duminică liberă, sunt perioade în care poţi spune că ai tras de luni până vineri, aşa că în weekend ai nevoie de liber pentru a te relaxa. Sunt perioade şi perioade. Bineînţeles, nu înainte de turneu. 

Eu, pentru că abia m-am întors după o entorsă, nu îmi permit să am zile libere. Pot să joc, pot să mă mişc, să alerg, să merg. Ar fi şi culmea să îmi iau o vacanţă, după ce că am stat 10 zile doar cu piciorul în aer. Dar când cere organismul şi simţi că ajungi la un oarecare burnout, normal că vorbeşti cu echipa ta şi îţi oferă zile de care ai nevoie, ca să te întorci înapoi cu capul pe umeri. Pentru că şi noi suntem oameni la finalul zilei, şi suntem mai mult decât tenis. 

Eu mereu spun chestia asta. Ok, ăsta e jobul meu, cu asta mă ocup, dar nu înseamnă că mă defineşte în totalitate. Andreea e mai mult decât tenis", a declarat Andreea Prisacariu. 

Ce o defineşte pe Andreea Prisacariu 

"Andreea scrie, spre exemplu. Am terminat o carte şi aştept să văd ce pot face cu ea. E o carte despre toată viaţa mea. E făcută din scrisori şi se cheamă Dear You", a mai declarat sportiva. 

Andreea Prisacariu are şi un plan B, pentru când va renunţa la cariera de jucătoare

"Clar o să mă fac antrenoare de tenis, pentru că vreau să plec în turnee, să văd cum e partea asta, să privesc, să mă implic. Ştiu că sunt mulţi nervi şi la antrenori. Eu îl am pe Alex Cojocaru de la vârsta de 11 ani alături de mine, şi a trecut atâta timp, şi văd că i-am scos şi eu peri albi. Chiar vreau să văd cum e să fii pe partea cealaltă. Eu o să fiu zen până atunci, o să încerc să fiu mai calmă decât jucătoarea mea. Orice este posibil, cu multă muncă", a completat Andreea. 

Interviul complet poate fi văzut aici:  

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel