Fotbal Ladislau Boloni rămâne la Metz, pentru că clubul nu are bani să îl dea afară

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Metz, echipa antrenată de Ladislau Boloni, este penultima clasată în Ligue 1. Cu toate astea, antrenorul român nu va fi concediat, pentru că nu îi poate fi plătită clauza de reziliere. 



Anunţul a fost făcut de jurnaliştii de la L'Equipe. 

"Metz nu a avut decât cinci atacuri construite după minimum zece pase în această stagiune în Ligue 1! Și chiar dacă tehnicianul echipei grena, Ladislau Boloni, este un adept al jocului de tranziție, echipa acestuia posedă penultimul atac din campionat, cu numai 18 goluri marcate.

Deși este conștient de limitele echipei sale, patronul lui Metz nu e genul care să își demită antrenorii în timpul sezonului. El a făcut acest lucru doar de trei ori de la sosirea sa în 2009 (2). În această etapă, Boloni nu e amenințat.

Și pentru că clubul nu ar avea mijloacele necesare pentru a-l compensa pe antrenorul român, care a sosit în iunie 2022 și căruia i-a și prelungit la vară contractul până în 2025. Surse din anturajul lui Metz susțin că antrenorul este nevoit să se mulțumească cu o echipă limitată. Mercato de iarnă nu l-a ajutat", au notat cei de la L'Equipe.

În afară de egalul cu Marseille, Metz a pierdut 9 din ultimele 10 meciuri din Ligue 1. Ultima înfrângere a venit etapa trecută, 3-0 cu Montpellier, iar fanii i-au cerut demisia. Metz o înfruntă pe Olympique Lyon în acest weekend. 

Boloni este aşteptat la Sepsi, dar nu ca antrenor 

Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi Sf. Gheorghe, îl doreşte pe Ladislau Boloni la clubul din Sf. Gheorghe, dar ştie că acesta nu va veni ca antrenor. 

”Boloni a zis foarte clar că nu vine ca antrenor în România. Poate vine ca director sportiv, poate ca director general.

Găsim noi o soluţie, dacă asta e, dar nu vine ca antrenor şi nici nu vrem. Dar dacă ar veni să ne ajute ca director sportiv, ar fi extraordinar”, a spus finanțatorul celor de la Sepsi. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?