Fotbal international Ladislau Boloni, tot mai aproape de a conduce o nouă formație

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Antrenorul român nu a reușit să salveze echipa Metz de la retrogradarea din Ligue 1, astfel că despărțirea de oficialii francezi reprezintă doar o formalitate.



Boloni ar urma să conducă o echipă din Belgia

Echipa franceză Metz, antrenată de tehnicianul român Laszlo Boloni, a retrogradat în cea de-a doua divizie de fotbal, după barajul în dublă manșă cu formația celor de la Saint Etienne. Adversarii elevilor lui Boloni s-au impus în tur, scor 2-1, pe teren propriu, iar în retur scorul a fost egal, 2-2, după prelungiri.

Saint Etienne a înscris golul egalizator și totodată victorios în minutul 116 al meciului din retur. Gruparea Metz a rămas în inferioritate numerică încă din minutul 5, după ce Diallo a primit cartonaș roșu și a fost eliminat din meci. Astfel, Saint Etienne a reușit să promoveze în Ligue 1, scor general 4-3.

După acest rezultat, echipa pregătită de Ladislau Boloni a retrogradat din primul eșalon de fotbal, antrenorul spunând că va lua o decizie după ce revine din vacanță. Se pare că oficialii clubului sunt mai grăbiți decât el și îl vor demite zilele viitoare. Cel puțin așa scrie presa franceză despre viitorul tehnicianului la echipă.

Boloni ar urma să fie demis de oficialii formației Metz, despărțirea urmând a fi oficializată în următoarele zile, potrivit publicației franceze L'Equipe, citată de Ouest-France. 

Standard Liege, următoarea destinație a lui Boloni?

Ladislau Boloni mai pregătit formația alb-roșie în perioada iulie 2008 - februarie 2010, astfel că după despărțirea de Metz, Standard Liege ar putea reprezenta următoarea destinație a antrenorului.

Primul sezon la echipa din Belgia a fost unul extrem de bun, românul reușind să cucerească titlul de campion și Supercupa Belgiei. Cu toate acestea, în cea de-a doua stagiune, Boloni a demisionat, decizie cauzată de anumite conflicte cu liderii vestiarului.

Standard Liege nu a avut un sezon prea bun

La finalul sezonului regulat, elevii lui Ivan Lek s-au clasat pe a zecea poziție în clasament, iar în play-off-ul competiției de Conference League, Standard Liege a terminat pe locul 6. Mai mult decât atât, belgienii nu au reușit să înregistreze nicio victorie în toate cele 10 meciuri disputate. 

Astfel, clubul Standard Liege nu l-ar mai dori pe croatul Ivan Leko pe banca tehnică, antrenor care a preluat echipa în luna ianuarie. El ar putea fi înlocuit de Laszlo Boloni, după rezultatele slabe înregistrate anul acesta, potrivit iamsport.ro

CITEȘTE ȘI Laszlo Balint și Petrolul Ploiești sunt istorie. Mesajul antrenorului român

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?