Superliga Romaniei Laszlo Balint și Petrolul Ploiești sunt istorie. Mesajul antrenorului român

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Chiar dacă a reușit să păstreze echipa „lupilor galbeni” în Superliga, antrenorul român nu va mai continua la Petrolul Ploiești.Îndeplinirea obiectivului n-a fost destul

După doar două luni de colaborare, antrenorul român Laszlo Balint nu va mai continua să conducă formația celor de la Petrolul Ploiești. Acesta a reușit să păstreze echipa în prima divizie de fotbal, fără a întâmpina probleme privind retrogradarea directă sau evoluția în meciurile de baraj pentru menținere/promovare în Superliga, dar numai după șase partide, evoluția sa la Ploiești se încheie.

Anunțul a fost făcut de către clubul de fotbal, pe pagina oficială de Facebook.

„Colaborarea dintre FC Petrolul Ploiești și antrenorul Laszlo Balint a ajuns, astăzi, la final! Balint a condus echipa noastră în ultimele șase meciuri ale sezonului precedent, înregistrând două victorii, un rezultat de egalitate și trei înfrângeri. Mulțumim, Laszlo Balint, și mult succes pe mai departe!”, a fost mesajul succint al clubului Petrolul Ploiești.

Decizia oficialilor din Ploiești vine după ce presa din Turcia anunța că „oamenii de afaceri din Turcia Serhan Cetinsaya şi Sertac Guven au cumpărat Petrolul Ploiești, una dintre echipele din Superliga României”, iar în ceea ce privește banca tehnică, „s-a ajuns la un acord cu antrenorul Mehmet Topal pentru a o prelua pe Petrolul”. 

Totuși, Balint a comentat asupra unei potențiale schimbări a tehnicianului, nedorind să comenteze informațiile: „Nu comentez absolut nimic. Au mai apărut informații de genul ăsta, cu domnul Ursea. Nu am ce să comentez în momentul ăsta. Nu (n.r. nu i-a transmis nimic conducerea clubului. Exact (n.r. va fi antrenorul echipei și în următorul sezon)”, a pus Laszlo Balint pentru Sport.ro.

Mesajul lui Balint pentru petroliști

„La începutul lunii aprilie, mi-am asumat preluarea postului de antrenor la Petrolul, intr-o situație în care riscurile profesionale erau foarte mari. Am stabilit atunci cu conducerea clubului că primul pas pe care trebuie sa il facem împreună este sa menținem echipa în Superliga fără să ajungem la baraj. S-a reușit acest lucru, iar sezonul precedent a fost încheiat fără emoții, așa cum am transmis suporterilor în prima mea conferință de presă în calitate de antrenor al Petrolului.

După acest pas, ar fi urmat o pregătire eficientă de vară si rezolvarea problemelor, pentru ca să putem evolua ca echipă, ca club. Însă, sunt pus în situația în care trebuie să vă anunț că, începând de azi, nu mai sunt antrenorul echipei Petrolul Ploiești.

Țin să multumesc tuturor celor cu care am colaborat în această scurtă perioadă la Petrolul, dar în special jucătorilor! Într-un moment extrem de greu, au avut încredere în mine și în colegii din staff-ul meu și am reușit să ne atingem obiectivul pe acest termen scurt. Toți, dar absolut toți jucătorii Petrolului sunt băieți cu un caracter extraordinar, dar și fotbaliști buni, care, din cauze obiective, în anumite momente nu au reușit să se exprime la adevăratul lor potențial. Rămân alături de voi, băieți!

În final, un mesaj și pentru suporterii petroliști. Am venit cu sufletul deschis și am făcut tot ce îmi stătea în puteri ca să fiu cât mai eficient în munca mea la echipă! Rămân cu satisfacția că am simțit onoarea de a antrena Petrolul Ploiești.”, a fost mesajul lui Laszlo Balint, trasmis pe pagina sa de Facebook.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel