Superliga Romaniei Laszlo Balint știe unde au greșit elevii săi: „Concentrarea trebuie să fie foarte mare la fazele fixe!”

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Antrenorul petroliștilor a făcut analiza jocului echipei sale, după înfrângerea de pe teren propriu de luni seară, în fața celor de la FC Botoșani.



Botoșănenii au urcat pe locul 12 în clasament, cu 24 de puncte, prima poziție ce o salvează direct de la retrogradare, iar ploieștenii au rămas pe locul 11, cu 26 de puncte, în urma acestui rezultat.

Ratarea penalty-ului, decisiv pentru rezultatul final 

Petrolul Ploiești a avut șansa de a conduce în partidă, respectiv să înscrie golul învingător la 2-1, în minutul 69, când a primit penalty, ratat însă de Sergiu Hanca.

Laszlo Balint, antrenorul „lupilor galbeni” a făcut analiza meciului în urma căruia ploieștenii rămân pe poziția a 11-a în clasament, la două puncte de adversarii de luni, cu 24 de puncte. Totodată, Balint a ținut să îi „țină partea” jucătorului ploieștean care a ratat să înscrie lovitura de la 11 metri, spunând la ceea ce trebuie să mai lucreze elevii săi.

„A fost un meci sub semnul echilibrului. Am început repriza a doua foarte prost, dar după ne-am revenit. Acel moment psihologic a fost decisiv asupra jocului. Acel penalty. Noi la nivelul taliei suntem mai bine decât adversarul și am primit gol la acea fază.

Situația noastră s-a complicat foarte mult în ultimele etape. Săptămâna viitoare vom întâlni un adversar mult mai dificil. Suntem la mâna noastră! Eu asta le-am spus băieților... Trebuie să ridice capul din pământ!”, a spus Balint

Antrenorul prezintă scuzele suporterilor

Balint a mai transmis că echipa sa va depune toate eforturile pentru a nu ajunge pe locurile care duc la retrogradarea în cea de-a doua ligă de fotbal, simțind că jocul de luni cu FC Botoșani a dezamăgit suporterii: „Ne pare foarte rău că i-am supărat pe suporteri. Nu este plăcut în primul rând pentru noi să avem aceste emoții. Vom face tot ce depinde de noi să ne salvăm.

Hanca a fost primul executant de pe listă. Hanca a fost un executant și la Dinamo și în Polonia. Este un executant foarte bun. La antrenamentul de ieri am avut șase executanți și a bătut foarte bine. Nu a fost o execuție fericită. A fost un moment psihologic și a înclinat balanța...

Mai sunt două meciuri. Pe mine mă preocupă foarte mult că am primit trei goluri din fază fixă în ultimele două meciuri. Din punctul meu de vedere, responsabilitatea și concentrarea trebuie să fie foarte mare la fazele fixe.”, a spus Laszlo Balint, la finalul partidei.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel