Echipa nationala Laura Rus, atacant, se retrage din echipa naţională de fotbal feminin

Data publicării:
Sursa: Federaţia Română de Fotbal
Sursa: Federaţia Română de Fotbal

Laura Rus, în vârstă de 36 de ani, şi-a anunţat retragerea din echipa naţională de fotbal feminin. Rus va juca ultimul meci sub tricolor contra Croaţiei, pe Arcul de Triumf, marţi, 5 decembrie. 



Atacantul Laura Rus şi-a anunţat retragerea din echipa naţională de fotbal feminin, la vârsta de 36 ani, cu prilejul partidei cu naţionala Croaţiei, din 5 decembrie, din Liga Naţiunilor, informează site-ul Federaţiei Române de Fotbal.

Laura Rus a adunat până acum 139 de selecţii sub tricolor în cei 19 ani în care a evoluat la prima reprezentativă, fiind şi în top 3 marcatoare all-time.

Lala a debutat la prima reprezentativă într-un turneu amical din Dubai, în partida contra Emiratelor Arabe Unite din 2 februarie 2005, câştigată cu 1-0 de tricolore. Ultimul său meci în tricoul echipei naţionale va fi împotriva Croaţiei, pe 5 decembrie, de la ora 20:00, pe stadionul "Arcul de Triumf" din Bucureşti, scrie Agerpres.

Mesajul Laurei Rus pentru suporterii naţionalei



Dragi suporteri ai naţionalei feminine, în momentul în care am îmbrăcat pentru prima data tricoul echipei naţionale, în urmă cu 19 ani, am simţit cea mai mare mândrie, dar şi responsabilitate deopotrivă. Nu a existat o zi sub tricolor în care să nu dau totul pentru ţara mea, chiar şi în momentele cele mai grele. Tocmai de aceea, îmi este foarte greu să renunţ. Însă, vin anumite momente în viaţă în care, deşi sufletul nu te lasă, trebuie să iei şi decizii grele. Astfel, prin intermediul acestei scrisori deschise, doresc să îmi anunţ retragerea de la echipa naţională a României. Partida cu naţionala Croaţiei din 5 decembrie 2023 va fi ultima în care voi îmbrăca tricoul echipei naţionale. Cu aceeaşi onoare şi responsabilitate ca prima dată!, a transmis Rus prin intermediul FRF.

Mi-aş dori să am alături de mine şi suporterii naţionalei feminine la acest ultim meci, aşadar vă adresez o invitaţie personală la partida din 5 decembrie, ora 20:00, stadion 'Arcul de Triumf'. Ar însemna enorm pentru mine să îmi fiţi alături. Mi-a fost foarte greu să iau această decizie, însă în perioada următoare îmi doresc să acord mai mult timp familiei şi carierei de jucătoare la clubul cu care am contract în prezent, atât timp cât voi putea evolua la un nivel ridicat, a mai spus Laura Rus.

Fotbalista a dorit să le mulţumească din tot sufletul tuturor celor care au fost alături de ea în perioada în care a făcut parte din naţionala feminină, în special familiei sale, care a susţinut-o permanent în îndeplinirea acestui vis.

Mulţumirile mele sunt adresate, în egală măsură, Federaţiei Române de Fotbal, staffului tehnic, colegelor mele de echipă şi tuturor celor angrenaţi la echipa naţională. Dincolo de legăturile profesionale dezvoltate, am reuşit să leg prietenii pe viaţă, să învăţ şi să mă autodepăşesc permanent alături de oamenii care mi-au fost alături pe tot parcursul acestor ani. Voi continua să fiu cu sufletul alături de colegele mele şi de tot ce înseamnă naţionala feminină a României! Mereu şi pentru totdeauna, a concluzionat Laura Rus.

Laura Rus a fost un veritabil globetrotter la nivel de club, începându-şi cariera la Pandurii Târgu Jiu, după care a evoluat la Sporting Huelva (de trei ori), Apollon Limassol (de trei ori), Fortuna Hjorring (Danemarca), Suwon UDC (Coreea de Sud), Icheon Daekyo WFC (Coreea de Sud), ASD Sassuolo, Hellas Verona, Anderlecht, Tindastoll (Islanda), Apulia Trani (de două ori), Lokomotiv Stara Zagora (Bulgaria), iar în prezent joacă la Farul Constanţa.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel