Fotbal Legendarul Rică Răducanu, uitat de conducerea Rapidului. "Vreau să mă mai cheme, să dau o lovitură de început de meci, ceva"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Rică Răducanu, primul portar din istorie surprins în offside, a fost uitat de conducătorii Rapidului.



O prezenţă constantă la Rapid când clubul s-a reînfiinţat şi juca în ligile inferioare, Rică Răducanu spune că acum a fost uitat de conducerea clubului giuleştean. 

"Eram angajat când mă duceam mereu la meciurile Rapidului. Eu sunt rapidist. Şi acum mă mai duc, dar nu ne mai bagă în seamă mai nimeni. Eu am locul meu acolo, îmi place să mă duc, lumea mă place. Dar mi-ar plăcea, de exemplu, să mă mai duc pe la copii, să mă mai vadă. Cei care mă mai ştiu, mă ştiu doar de la părinţii lor. Mă duc în ultima vreme în sală, la alte sporturi. 

Vreau să mă mai cheme, să îmi mai spună "nea Rică al nostru", să dau o lovitură de început de meci, ceva. Să mă vadă lumea. Am mai vorbit cu Dan Şucu, dar nu mi-a zis nimic. E frumos acolo, la Pro Rapid, a băgat bani, a făcut ceva. M-aş mai duce pe acolo", a declarat Rică Răducanu într-un interviu pentru jurnalistul Alin Grigore

Rică Răducanu a jucat cu naţionala României la Campionatul Mondial din Mexic, din 1970, când tricolorii au înfruntat Brazilia marelui Pele. A marcat, în carieră, 7 goluri şi a fost primul portar surprins în offside. 

Cele mai mari succese le-a înregistrat la Rapid, club la care a jucat zece ani, între 1965 şi 1975, şi pentru care a apărat în 233 de meciuri. La echipa naţională a jucat 63 de partide oficiale. Ulterior, Rică Răducanu a jucat la Sportul Studenţesc, între 1975 şi 1978, dar şi la Steaua Bucureşti, între 1978 şi 1979. S-a retras din fotbal în 1982. 

În 2008, Rică Răducanu a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?