Fotbal international Leicester City, de la titlu în Premier League la faliment. Pierderi de sute de milioane de euro în ultimii trei ani

Data publicării:
Fotografie de la Kuncheek, Pexels
Fotografie de la Kuncheek, Pexels

Leicester City a şocat Anglia în sezonul 2015-2016, când a reuşit să câştige titlul de campioană după un sezon perfect. Cu Claudio Ranieri pe bancă şi Jamie Vardy în mare formă, Leicester a depăşit-o pe Tottenham în lupta pentru trofeul suprem din Premier League. Acum, însă, clubul are probleme financiare majore. 



În sezonul 2022/2023, clubul, care acum evoluează în divizia a doua engleză, a înregistrat pierderi de 89 de milioane de lire sterline, adică 103 milioane de euro. Astfel, s-a ajuns la pierderi de 250 de milioane de euro în ultimii trei ani. 

Leicester a fost deja acuzată de nereguli financiare de organizatorul campionatului englez şi riscă să fie depunctată, exact cum au păţit Everton şi Nottingham Forrest în Premier League, care au pierdut şase, respectiv patru puncte.

Campioana din 2016 a prezentat aceste cifre negative în ciuda unui profit la transferurile unor jucători, de 75 de milioane de lire sterline, precum Wesley Fofana la Chelsea (70 de milioane) şi James Maddison la Tottenham Hotspur (40 de milioane), scrie Agerpres.

Demiterea antrenorului Brendan Rodgers în sezonul trecut şi a staffului său tehnic, din cauza pretenţiilor financiare, precum şi retrogradarea în eşalonul secund, au deteriorat situaţia economică a clubului, care speră totuşi la o revenire în Premier League, care ar atenua criza financiară.

Leicester ocupă locul 3 în clasament, cu 85 de puncte, cu unul mai puţin decât Leeds United şi cu două mai puţin decât liderul Ipswich Town, dar având un joc mai puţin decât ambele.

Cum primele două clasate promovează automat în Premier League, Leicester City mai are şapte meciuri de disputat pentru a obţine revenirea în elita fotbalului englez.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel