UEFA Europa League Lewandowski, accidentat înainte de EURO 2024. Ce meci ratează polonezul

Data publicării:
Agepres
Agepres

Golgheterul selecționatei de fotbal poloneze va evolua abia în cea de-a doua partidă din cadrul Campionatului European de fotbal din Germania (14 iunie - 14 iulie).Lewandowski, accidentat într-un meci amical

Căpitanul și golgheterul naționalei de fotbal a Poloniei, Robert Lewandowski, va rata primul meci, de duminică, la EURO 2024, împotriva Olandei, din cauza unei accidentări în zona coapsei, potrivit ultimelor declarații ale medicului Federației Poloneze de Fotbal.

„Facem totul pentru ca Robert să poată juca în cel de-al doilea meci din grupă, împotriva Austriei”, a spus medicul Jacek Jaroszewski într-un comunicat. Starul polonez s-a accidentat luni, în timpul unui meci amical câștigat cu Turcia (2-1).

Selecționerul Michal Probierz declara, luni seara, că participarea lui Lewandowski la EURO 2024 nu este în pericol, după ce fotbalistul a părăsit terenul accidentat.

„Este doar o accidentare ușoară și sperăm că nu vor exista probleme”, a declarat selecționerul polonez Michal Probierz, referindu-se la jucătorul echipei spaniole FC Barcelona.

Căpitanul și cel mai bun marcator al naționalei poloneze a ieșit din joc în minutul 32 al partidei cu Turcia, după ce a acuzat dureri la genunchiul drept.

Mai gravă pare să fie însă situația lui Karol Swiderski, partenerul din atac al lui Lewandowski, care a fost la rândul său nevoit să iasă de pe teren în minutul 12, după ce s-a accidentat la gleznă în timp ce sărbătorea golul prin care a reușit deschiderea scorului în fața turcilor.

„Karol și-a răsucit glezna. Situația exactă o vom cunoaște abia după examene ulterioare. Momentan, însă, nu cred că voi convoca un alt jucător”, a spus Probierz.

Selecționerul polonez a pierdut deja un alt atacant, Arkadiusz Milik, accidentat vineri în timpul primului meci de pregătire, împotriva Ucrainei (3-1).

Polonia figurează în Grupa D la EURO 2024, urmând să debuteze în competiție duminică, 16 iunie, împotriva Olandei. Franța și Austria sunt celelalte adversare din faza grupelor, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: UEFA Europa League
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel