Liga Campionilor Liga Campionilor la fotbal feminin se modifică din sezonul 2025-2026

Data publicării:
Facebook UEFA
Facebook UEFA

UEFA intenţionează să modifice formatul Ligii Campionilor la fotbal feminin. Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a dezvăluit luni o nouă formulă pentru Liga Campionilor feminină începând din sezonul 2025-2026 şi a anunţat înfiinţarea unei alte competiţii intercluburi, informează AFP.

Noua versiune a Ligii Campionilor, al cărei concept a fost aprobat sâmbătă de comitetul executiv al UEFA, se va desfăşura sub forma unei singure grupe cu 18 echipe (în loc de 16 cluburi împărţite în patru grupe, cum se întâmplă acum), după modelul formatului care va intra în vigoare în Liga Campionilor masculină începând cu stagiunea 2024-2025.

Fiecare echipă va juca, aşa cum se întâmplă în prezent în faza grupelor, în total şase meciuri, trei acasă şi trei în deplasare, dar împotriva a şase adversare diferite, nu trei adversare, ca acum.

Primele patru se vor califica direct în sferturile de finală. Cele opt echipe clasate de pe locul 5 până pe locul 12 vor disputa un baraj în două manşe pentru a încerca să li se alăture.

"Această schimbare de format înseamnă că, fără a creşte numărul de meciuri în această etapă, cele mai bune echipe se vor înfrunta mai des şi mai devreme şi că toate echipele vor avea meciuri mai tari şi o mare varietate de adversari", a indicat UEFA într-un comunicat.

De asemenea, forul fotbalistic european va organiza pentru prima dată o a doua competiţie feminină intercluburi "într-un format cu eliminare directă".

"Aceasta înseamnă că şi mai multe echipe vor putea concura împotriva unor adversare din Europa şi că unele echipe eliminate în primele tururi ale Ligii Campionilor feminine vor avea o a doua şansă de a juca într-o competiţie continentală", a indicat UEFA, conform Agerpres.

"Aceste două competiţii au fost dezvoltate cu scopul de a creşte competitivitatea şi de a maximiza participarea, ţinând cont totodată de de constrângerile de legate de calendar şi de volumul de muncă al jucătoarelor. Calificarea în ambele competiţii va rămâne deschisă şi obţinută graţie performanţelor unei echipe în campionatul său naţional", a mai precizat autoritatea.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Liga Campionilor
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel