Echipa nationala Lituania, adversara României în Liga Națiunilor. Când va juca naționala țării noastre în competiția UEFA

Data publicării:
Foto DC Sport
Foto DC Sport

Echipa de fotbal a României va înfrunta formația Lituaniei în Grupa C2 a Ligii Națiunilor. Meciul împotriva balticilor se va desfășura în toamnă.



Ambele echipe, în 10 jucători

Naționala Lituaniei va fi adversara României în Grupa C2 a Ligii Națiunilor la fotbal. Balticii au învins echipa Gibraltarului cu scorul de 1-0 (0-0), joi seara, la Faro (Portugalia), într-un meci de baraj pentru Liga C a competiției, notează Agerpres.

Singurul gol al partidei a fost înscris de Armandas Kucys (60), iar naționala Gibraltarului va evolua în Liga D.

Fiecare echipă a avut câte un jucător eliminat, formația Gibraltarului, pe portarul Dayle Coleing (26), pentru un fault la Fedor Cernych, iar echipa Lituaniei, pe Edvinas Girdvainis (71).

Echipa baltică, la care portarul Edvinas Gertmonas (Universitatea Cluj) a fost rezervă, a avut două șanse de gol, prin două bare, date de Gvidas Gineitis (58) și Fedor Cernych (69).

Din Grupa C2 vor face parte România, Kosovo, Cipru și Lituania.

Echipa României va întâlni Kosovo, în deplasare, în data de 6 septembrie, în prima sa partidă din ediția 2024-2025 a Ligii Națiunilor. „Tricolorii” vor încheia campania cu un meci acasă, pe 18 noiembrie, cu Cipru.

Programul meciurilor României, stabilit de UEFA:

- Vineri, 6 septembrie 2024 (ora 21:45): Kosovo - România
- Luni, 9 septembrie 2024 (ora 21:45): România - Lituania
- Sâmbătă, 12 octombrie 2024 (ora 21:45): Cipru - România
- Marți, 15 octombrie 2024 (ora 21:45): Lituania - România
- Vineri, 15 noiembrie 2024 (ora 21:45): România - Kosovo
- Luni, 18 noiembrie 2024 (ora 21:45): România - Cipru

Conform regulamentului, primul loc înseamnă promovarea directă în Liga B a ediției următoare a Ligii Națiunilor, în vreme ce locul doi duce la baraj pentru promovare.

În același timp, locul patru duce la retrogradare directă în Liga D, în vreme ce locul trei păstrează echipa în același eșalon valoric al competiției, Liga C, și pentru ediția următoare.

UEFA Nations League 2024-2025 va avea efect direct și asupra preliminariilor europene pentru Cupa Mondială 2026. Cele mai bune patru câștigătoare de grupă în Liga Națiunilor, exceptând echipele care au încheiat pe primele două locuri în grupele din preliminarii, vor participa la meciurile de baraj pentru Mondial, alături de toate cele 12 echipe de pe locul secund din preliminariile clasice.

Astfel, vor rezulta patru play-off-uri, fiecare cu câte patru echipe, ce se vor disputa în sistem semifinale-finală, urmând a se stabili ultimele patru naționale europene participante la CM din Statele Unite ale Americii, Mexic și Canada.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel