Fotbal international Liverpool se menține în cursa pentru titlu cu o victorie dramatică asupra lui Sheffield United

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Liverpool s-a impus cu greu în fața celor de la Sheffield United, rămânând lideri în Premier League, într-un meci dominat de reușita spectaculoasă a lui Alexis Mac Allister. Sheffield, aflată pe ultimul loc în clasament, a fost aproape de o remiză istorică pe Anfield. Mac Allister, campion mondial cu Argentina, a marcat un gol superb de la 20 de metri, oferind echipei sale avantajul cu 14 minute înainte de final.



Cody Gakpo a punctat în minutul 90, sigilând victoria cu 3-1 pentru Liverpool, care acum conduce clasamentul. Antrenorul Jurgen Klopp a lăudat prestația lui Mac Allister: "Am avut nevoie de golul superb marcat de Macca pentru a întoarce meciul. E un jucător incredibil de important pentru noi, un fotbalist minunat și un băiat extraordinar. Sunt foarte fericit pentru Liverpool că l-am transferat".

Mac Allister, adus de Liverpool de la Brighton în vară pentru 35 de milioane de lire sterline, a mai nimerit bara cu o lovitură liberă senzațională.

 

Liverpool, avantajată de un autogol nefericit

Liverpool a început excelent partida, Darwin Nunez deschizând scorul în minutul 17 după o eroare a portarului advers, Ivo Grbic. Cu 84% posesie în prima repriză și numeroase ocazii irosite, gazdele au surprins prin golul egalizator primit în minutul 58. Gustavo Hamer a trimis o minge cu capul care a ricoșat din Conor Bradley direct în propria poartă.

Inspirat, Mac Allister a adus victoria mult așteptată pentru Liverpool printr-un gol fabulos, urmat de reușita lui Gakpo pe final de partidă.

Klopp, optimist cu privire la titlu

Rezultatul îi poziționează pe cei de la Liverpool la două puncte peste Arsenal și trei peste Manchester City, campioana en-titre. Cu opt meciuri rămase din campionat, soarta titlului se află în mâinile lui Liverpool. Klopp știe că victoriile obținute împotriva echipelor Manchester United, Crystal Palace, Fulham, Everton, West Ham, Tottenham, Aston Villa și Wolves vor duce la câștigarea celui de-al doilea titlu în Premier League și cel de-al 20-lea titlu în istoria clubului.

Sheffield rămâne cu speranța

Vizitatorii sperau la o primă victorie la Anfield de la reușita lui Jostein Flo din 1994. Chris Wilder, antrenorul lui Sheffield, recunoștea că formația sa avea nevoie de o prestație extraordinară pentru a răsturna pronosticurile.

"Cei din presă anticipau o seară ușoară pentru Liverpool, însă noi nu am venit doar să facem figurație. Am luptat și am avut oportunitățile noastre. Până la urmă am pierdut în fața unui gol de clasă mondială. În ultimele minute s-a văzut forța Premier League, în care punctul nostru slab este încasarea de goluri pe final", a spus Wilder.

Sheffield United încearcă să evite retrogradarea și se află la 10 puncte în spatele primului loc care asigură salvarea. Totuși, lupta rămâne deschisă deoarece încă au de înfruntat rivalele aflate tot în zona periculoasă a clasamentului: Brentford, Burnley, Nottingham Forest și Everton.

Pentru Liverpool urmează o confruntare crucială duminică, pe terenul lui Manchester United, învinsă dramatic în FA Cup, relatează BBC.

Autorul articolului: Mihai Preda | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel