Formula 1 Logan Sargeant complică din nou situația pentru Williams după accidentarea din Japonia

Data publicării:
Fotografie de la Carlos Santiago, Pexels
Fotografie de la Carlos Santiago, Pexels

Echipa Williams se confruntă cu noi provocări la Marele Premiu al Japoniei după ce Logan Sargeant a fost implicat într-un accident grav în prima sesiune de antrenamente. Incidentul ridică semne de întrebare cu privire la situația șasiurilor disponibile pentru Williams, aceștia confruntându-se cu probleme similare la cursa precedentă din Australia. Atunci, Alex Albon a suferit un accident în antrenamente, forțând echipa să îi cedeze mașina lui Sargeant, lipsindu-l pe american de participarea la Grand Prix.



Accidentul lui Sargeant a survenit la virajul Dunlop, o curbă stângă de mare viteză ce pune piloții la încercare și face parte din celebra secțiune Esses de pe Suzuka. Incidentul vine într-un moment delicat pentru Williams, care luptă să rămână competitivi în Formula 1, relatează BBC.

Verstappen domină, Mercedes recuperează teren

Prima sesiune de antrenamente l-a avut pe Max Verstappen (Red Bull) în frunte, stablind cel mai bun timp, urmat îndeaproape de colegul său, Sergio Perez. Carlos Sainz, pilotul celor de la Ferrari și câștigător în Australia, a încheiat pe poziția a treia. Echipa Mercedes pare a-și redobândi puțin din formă, George Russell și Lewis Hamilton ocupând locurile patru și cinci. Performanță bună a avut și Fernando Alonso (Aston Martin), care a obținut al șaptelea timp.

Reprezentanții echipei Williams au declarat că șasiul a rezistat impactului, însă restul avariilor sunt semnificative. Mecanicii fac eforturi contracronometru pentru a pregăti mașina la timp pentru a doua sesiune de antrenamente.

Perspective și evoluții

Marele Premiu al Japoniei are o importanță specială pentru piloții japonezi Yuki Tsunoda (AlphaTauri) și debutantul în Formula 2, Ayumu Iwasa. Iwasa a participat la antrenamente în mașina lui Daniel Ricciardo (Red Bull) ca parte dintr-un program de dezvoltare al piloților, oferit de echipa austriacă.

Cursa de la Suzuka promite multe atât din punct de vedere al competiției, cât și din cel al inovațiilor tehnice. Mai multe echipe, printre care Red Bull și Aston Martin, au prezentat îmbunătățiri importante ale mașinilor, concentrându-se în special pe optimizări aerodinamice.

Autorul articolului: Mihai Preda | Categorie: Formula 1




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel