Jocurile Olimpice Lotul sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Paris ajunge la 91

Data publicării:
Pexels
Pexels

Numărul sportivilor care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie - 11 august) continuă să crească.Atleta română de origine kenyană Stella Rutto (CS Dinamo) s-a calificat la Jocurile Olimpice după ce și-a îndeplinit baremul în proba de 3.000 m obstacole la Campionatele Europene de atletism de la Roma, informează Comitetul Olimpic și Sportiv Român pe pagina oficială de Facebook.

Astfel, lotul României pentru ediția de anul acesta a Jocurilor Olimpice (Paris) a ajuns la 91 de sportivi.

„Atleta Stella Rutto a reușit aseară la Campionatele Europene de Atletism de la Roma să îndeplinească baremul olimpic în proba de 3.000 m obstacole. Eleva lui Carol șanta a terminat proba pe locul 4, cu timpul de 9:22,36 min, record personal și barem olimpic îndeplinit”, se menționează pe site-ul de socializare citat.

La Campionatul European de atletism de la Roma, în cursa de 3.000 m obstacole, oficialii au descalifica-o inițial pe câștigătoare, franțuzoaica Alice Finot. În acele condiții, pentru o scurtă perioadă de timp, Stella Rutto a fost în posesia medaliei de bronz, dar doar pentru o jumătate de oră.

Ulterior, delegația Franței a depus contestație și clasamentul a fost schimbat, Finot, lider european al probei, a fost repusă în poziție de aur. Gesa Krause (Germania) a luat argint și Elizabeth Bird (Marea Britanie) a câștigat bronzul.

Trei atleți kenyeni reprezintă România la Paris

De remarcat este faptul că din cei șase atleți români calificați la JO 2024, trei sunt de origine kenyană, Delvine Relin Meringor (maraton), Joan Chelimo Melly (maraton) și Stella Rutto (3.000 m obstacole).

Echipa României pentru JO 2024 are în acest moment 91 de sportivi calificați la Olimpiadă (26 iulie - 11 august), la 15 sporturi:

Atletism (6): Delvine Relin Meringor (maraton), Andrea Miklos (400 m), Alina Rotaru-Kottmann (lungime), Joan Chelimo Melly (maraton), Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului), Stella Rutto (3.000 m obstacole);

Înot (2): David Popovici (100 m liber, 200 m liber), Vlad Stancu (800 m liber, 1.500 m liber);

Box (1): Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg);

Canoe (3): Cătălin Chirilă (C1 - 1.000 m), Ilie Sprîncean, Oleg Nuță (C2 - 500 m);

Canotaj (45 locuri cotă): simplu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, categorie ușoară, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, patru rame feminin, patru vâsle feminin, 8+1 feminin, dublu vâsle masculin, dublu rame masculin, patru rame masculin, patru vâsle masculin, 8+1 masculin;

Ciclism (1): Ede Molnar (mountain bike);

Gimnastică artistică (6): 5 locuri cotă - echipa feminină; Andrei Muntean;

Gimnastică ritmică (1): Annaliese Drăgan;

Haltere (2): Mihaela Cambei (cat. 49 kg) și Loredana Toma (cat. 71 kg)

Lupte (4): Andreea Beatrice Ana (lupte libere, cat. 53 kg), Kriszta Tunde Incze (lupte libere, cat. 62 kg), Cătălina Axente (lupte libere, cat. 76 kg), Alin Alexuc-Ciurariu (lupte greco-romane, cat. 130 kg);

Polo pe apă (13): 13 locuri cotă - echipa masculină;

Scrimă (1): Mălina Călugăreanu (floretă);

Tenis de masă (4): 3 locuri cotă - echipa feminină, Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs (dublu mixt);

Triatlon (1): Felix Duchampt;

Yachting (1): Ebru Bolat (clasa Ylca 6), potrivit Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel