Echipa nationala Lucrul care l-a dezamăgit pe Edi Iordănescu după calificarea naţionalei la EURO 2024. Are legătură cu fotbaliştii din lot

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Selecţionerul Edi Iordănescu a spus, într-un interviu pentru FRF TV, ce l-a dezamăgit după calificarea naţionalei la EURO 2024. 



"Mare mi-a fost dezamăgirea că după ce am reuşit această calificare fantastică, în continuare băieţii noştri traversează perioade nu tocmai bune la cluburi. 

Fie nu joacă, fie joacă destul de puţin. Eu sunt alături de ei total. Încrederea mea către ei a fost, cred, demonstrată în nenumărate rânduri. Ei ştiu că îi susţin total, dar trebuie să facă eforturi şi să vină pregătiţi sută la sută când ne vom strânge în martie. 

Ştiu că vin cu tot devotamentul la echipa naţională, vin cu sufletul, vin cu spirit, cu atitudine, dar e foarte importantă forma sportivă cu care ei vin de la cluburi. Toate aceste lucruri sunt obligatorii pentru a putea să ne pregătim cât mai bine şi să arătăm cât mai bine la debutul la EURO 2024.

Băieţii trebuie să înţeleagă că de când am venit la echipa naţională, încrederea mea în ei a fost totală. Dar şi asumarea responsabilităţii, din partea mea, a fost totală. De fiecare dată am ieşit public, indiferent de moment, şi mi-am asumat responsabilitate. Am apărat grupul în momentele grele, m-am pus scut pentru ei. Am făcut-o din suflet, cu toată puterea, necondiţionat. Voi face asta şi în continuare. Dar ei trebuie să înţeleagă că trebuie să mergem la următorul nivel.

Am văzut declaraţiile lor după tragere, pline de entuziasm, şi m-au bucurat. Dar asta ne obligă şi mai tare. Pentru că dacă până acum eu din prima clipă am spus că vom fi la EURO şi am livrat în frunte cu băieţii, de acum responsabilitatea trebuie să fie comună. Ne-am dorit să fim la EURO, ok. Vrem să ieşim din grupe, foarte bine. Dar eforturile trebuie să fie comune. Să nu uităm valorile grupului după care ne-am ghidat, de la regulile pe care le-am avut, la calitatea muncii pe care am făcut-o. Din momentul ăsta totul trebuie să meargă la nivelul următor", a declarat Edi Iordănescu. 

Unul dintre jucătorii aflaţi în această situaţie este atacantul George Puşcaş, care nu evoluează constant la Genoa. Vârful este, însă, dorit de cei de la Spezia, care evoluează în Serie B. 

”Plecările de la echipă și economiiile din salarii ar putea permite Speziei să aibă o mică comoară de investit. Planul este să întărească departamentul ofensiv, iar în fruntea listei de dorințe este George Pușcas de la Genoa.”, relatează Tuttomercatoweb despre echipa de pe locul 19 din liga secundă italiană.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel