Superliga Romaniei Lui Zeljko Kopic nu îi place hotărârea Comisiei de Disciplină. „E o decizie aspră!”

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Antrenorul celor de la Dinamo nu este fericit de hotărârea Comisiei de Disciplină a FRF, care a decis, pe lângă amenda acordată, ca echipa bucureșteană să joace patru partide de pe teren propriu fără spectatori. Acesta a realizat o serie de declarații înaintea meciului „câinilor roșii” cu ploieștenii.



Croatul nu mai vrea violențe la meciuri

Zeljko Kopic a transmis, prin intermediul conferinței de presă de dinaintea partidei, că decizia Comisie de Disciplină este una aspră, el dorindu-și ca Federația Română de Fotbal să poată găsi o metodă prin care să comunice cu suporterii, ca toate actele de violență să nu mai aibă loc.

„E păcat pentru clubul nostru că suntem în această situație, de a juca fără fani, dar sper că vom putea juca câteva meciuri până la finalul sezonului cu spectatori. Pentru mine e o decizie aspră.”, a spus acesta.

Meciul dintre Dinamo București și Petrolul Ploiești va avea loc pe stadionul Arcul de Triumf din București, luni, 1 aprilie, de la ora 20:30. După ce Comisia de Disciplină din cadrul FRF a decis să sancționeze cluburile dinamovist și arădean prin lipsa spectatorilor de la patru partide de pe teren propriu, oficialii au făcut recurs la hotărârea inițială, catalogând-o ca fiind prea dură. De asemenea, în regulamentul disciplinar s-ar stipula dreptul cluburilor de a solicita prezența copiilor pe stadion, ceea ce se va întâmpla la partida împotriva echipei Petrolului.

Fără spectatori, dar bucuros de prezența copiilor

Cu toate că Zeljko Kopic s-a declarat nemulțumit de sancțiunea privind spectatorii de la meciurile echipei pe care o conduce, el a afirmat că este de bun augur prezența copiilor la meciul alb-roșilor: „Am auzit că vor veni copiii la stadion, de aceea trebuie să fim motivați suplimentar, să venim cu energie.” Pentru Dinamo, partida cu Petrolul va fi prima dispută fără suporteri, după decizia FRF.

Mai mult decât atât, Kopic și-a expus perspectiva asupra următorului meci: „Toată lumea implicată în campionat vrea să vadă stadioane pline, dar din acest punct de vedere, aceste patru meciuri pentru noi, club, echipă, jucători, suporteri. Sper să existe și o altă cale pentru FRF să transmită un mesaj fanilor, dar să înțelegem și situația clubului nostru!”

Cu toate că recunoaște dezavantajul cauzat de lipsa spectatorilor, Kopic este încrezător în echipă și amintește faptul că suporterii, chiar dacă nu fizic, sunt alături de formația alb-roșie: „Suntem într-o situație în care trebuie să ne adaptăm. Am discutat cu jucătorii, nu vrea să se plângă cineva din echipa de această decizie, să găsim scuze, trebuie să fim pozitivi, să fim motivați. Fanii nu vor fi la stadion, dar vor fi alături de noi, ei ne susțin, sunt aproape de noi, trebuie să fim pregătiți, să venim cu energie pentru a câștiga meciul.”

„Meciul cu Petrolul va fi greu, orice duel din play-out va fi greu. Petrolul este o echipă stabilă, are calitate ofensivă. Știm cum trebuie să jucăm și trebuie să fim la un nivel înalt luni seară pentru a câștiga. Pentru mine e important că toți jucătorii sunt pregătiți, am avut 27 de jucători la antrenament. Echipa e motivată, așteptăm meciul cu interes și sper că toți jucătorii să fie la nivelul așteptat.”, a mai spus antrenorul bucureștenilor despre Petrolul Ploiești.

„A fost presiune încă de când am venit, toate meciurile sunt importante, în aceste opt meciuri va fi presiune pe noi, trebuie să acceptăm asta, să fim stabili mental, să înțeleagă ce cer de la ei.”, a mai spus Zeljko Kopic la conferința de presă dinaintea partidei de luni.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?