Echipa nationala Lungă şi pe... Hagi. "Când nu juca, ne era frică. El rezolva mereu cazul"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Florin Prunea, fostul portar al Generaţiei de Aur, a vorbit despre cantonamentul dinaintea mondialului din 1994, dar şi despre Gheorghe Hagi, omul de la care aşteptau mereu soluţia. 



"Ştii câte grade erau la meciul cu Columbia? 52 de grade. Ora 13:00, pe Rose Bowl, 120.000 de spectatori. 52 de grade. Deci noi am jucat toate jocurile pe Rose Bowl. Am jucat cu Columbia, cu SUA şi cu Argentina. Dar noi nu am avut vreun jucător care să stea pe jos, să aibă cârcei. Înainte de Mondialul ăsta din 1994 am fost în Italia, pe un vârf de munte pe lângă Brescia. Am stat acolo 3 săptămâni. Deci ca să nu furăm la antrenamente, că făceam 700 de abdomene, Ţiţi şi Gabi Balint stăteau lângă noi şi numărau. Nu puteam să furăm nimic. La 6:30 ne trezeam dimineaţa. Alergam prin pădurile alea, ăla era primul antrenament. La 10:30 al doilea antrenament, iar 3 după-amiaza, sau 4, antrenamentul cu mingea. Dar la ăla nu mai eram buni de nimic, eram rupţi. 

De acolo am plecat la Palo Alto, am jucat un amical cu Suedia. 

Am stat la Arcadia, în Pasadena, şi când ieşeam din hotel, parcă te lovea un zid în căpăţână", a declarat Florin Prunea la podcastul lui Andi Moisescu. 

Lungă şi pe... Hagi. "Regele" era omul de la care tricolorii aşteptau mereu soluţia 

"Ce ne făcea Gică şi nouă pe la antrenamente... Vai de capul meu. Gică are 37 la picior, să fie clar. Dar când lovea mingea... El zicea că trebuie să loveşti mingea în mijlocul ei, nu să dai tare. Nici nu se învârtea. Dacă te prindea jumătate de metru afară din poartă, te pocnea. Se uita la portar tot timpul când era dincolo de jumătate. Lui Bogdan Stelea i-a dat şi de la vestiare, la finala Cupei de la Braşov. Mai avea un pic şi îi dădea de la duşuri. 

Când nu juca Gică, ne era o frică... El rezolva mereu cazul. Dacă te prindea 1 la 1, nu aveai ce să îi faci. Şi nici măcar nu se uita la minge. Zici că o avea legată de picior. Numai cu capul sus stătea. Culmea, pe mine nu m-a pompat niciodată în Liga 1. Într-un meci când eram la U Cluj i-am apărat două 11 m. 

Noi ştiam să nu luăm gol. La mijloc aveam Lupescu, Dorinel Munteanu, care alergau. Belodedici, Gică Popescu, Didi Prodan pe linia de fund. Când scăpam pe contraatac, era bătaie. Din 4 pase eram la poartă", a mai declarat Prunea. 

Filmul Generaţiei de Aur, Hai România, apare pe 1 martie în toate cinematografele din ţară. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel