Jocurile Olimpice Mădălina Amăistroaie, învinsă în optimi de sud-coreeanca Suh-Yeon Nam. Evoluție bună a româncei, la JO 2024

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

În urma evoluției din optimi, Mădălina Amăistroaie, în vârstă de 21 de ani, s-a clasat pe locul 9 la Jocurile Olimpice de la Paris, înregistrând cel mai bun rezultat al României la acest sport .



Viitorul sună bine pentru Mădălina Amăistroaie, la tir cu arcul

Sportiva română Mădălina Amăistroaie a fost învinsă de sud-coreeanca Suh-Yeon Nam cu scorul de 6-2, sâmbătă, în optimile de finală ale probei individuale feminin a concursului de tir cu arcul, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Suh-Yeon Nam a obţinut deja o medalie de aur la Paris, în proba feminină pe echipe.

În urma acestui rezultat, Mădălina Amăistroaie (21 ani) s-a clasat pe locul 9 la JO 2024, o performanţă mai bună decât la ediţia din 2021, de la Tokyo, unde s-a clasat pe 33. Locul 9 este şi cel mai bun rezultat al României la acest sport la Jocurile Olimpice.

În primele două tururi eliminatorii, Amăistroaie le-a învins pe Mikaella Moshe (Israel), cu 7-1, şi pe Chiara Rebagliati (Italia), cu 7-3, scrie Agerpres.

 

Coreea de Sud, „regină” la tir cu arcul

Tirul cu arcul are rădăcini adânci în cultura coreeană, fiind folosit inițial pentru vânătoare și război. Cu toate acestea, abia în a doua jumătate a secolului al XX-lea, tirul cu arcul sportiv a început să se dezvolte în Coreea de Sud.

Jocurile Olimpice de vară, desfășurate la Los Angeles (1984), au fost un punct de cotitură pentru Coreea de Sud, când Seo Hyang-soon a câștigat medalia de aur la individual feminin. Aceasta a fost prima medalie olimpică pentru Coreea de Sud la acest sport, marcând începutul dominației țării asiatice.

Echipa feminină a Coreei de Sud, formată din Kim Soo-nyung, Wang Hee-kyung și Yun Young-sook, a câștigat medalia de aur la proba pe echipe, la ediția organizată chiar de statul sud-coreean în 1988, începând o extraordinară cursă la tir cu arcul: 10 medalii de aur consecutive reușite de către echipa feminină din Coreea de Sud.

Sud-coreencele au câștigat proba feminină pe echipe în anii 1988 (Seul), 1992 (Barcelona), 1996 (Atlanta), 2000 (Sydney), 2004 (Atena), 2008 (Beijing), 2012 (Londra), 2016 (Rio de Janeiro), 2020 (Tokyo) și, în cele din urmă, în 2024, la Jocurile Olimpice de la Paris, prin evoluția grupării formate din Jeon Hun-young, Lim Si-hyeon și Nam Su-hyeon.

De reținut este faptul că tânăra Lim a devenit prima sportivă care a doborât un record mondial la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a depășit scorul stabilit de compatrioata sa, Kang Chae-Young, în 2019 (692). Noul record a venit în fazele de calificare individuală feminină, proba neîncheindu-se încă. Colega ei de echipă, Nam Suh-Yeon, s-a bucurat și ea de un început excelent la Jocuri, depășindu-și recordul personal.

De asemenea, și perechea mixtă de tir cu arcul a Coreei de Sud, formată din Lim Si-hyeon și Kim Woo-jin, a câștigat medalia de aur cu un scor zdrobitor, 6-0, în fața germanilor Michelle Kroppen și Florian Unruh, reușind să își păstreze titlul de campioni la Jocurile Olimpice de la Paris. Este a treia medalie de aur pe care Coreea de Sud a câștigat-o la tir cu arcul la această ediție a JO 2024, pe măsură ce dominația țării asupra sportului continuă.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel