Turnee ATP Maghiarul Fucsovics s-a simțit ca acasă la București: „Cu siguranță mă voi întoarce aici!”

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Tenismenul maghiar a câștigat titlul turneului ATP 250 Țiriac Open, declarându-se mulțumit de nivelul arătat la București pe tot parcursul săptămânii. Acesta a mai afirmat că s-a simțit ca acasă, în capitala României.



Al doilea titlu ATP pentru Fucsovics

Marton Fucsovics a declarat, duminică, după câștigarea titlului în proba de simplu a turneului Țiriac Open (ATP 250), găzduit de baza sportivă Năstase/Marica din Capitală și dotat cu premii totale de 579.320 de euro, că uneori rezultatele importante vin când nu ai așteptări prea mari.

„A fost o săptămână foarte bună pentru mine. Nu aveam așteptări prea mari, dar uneori rezultatele importante vin când nu ai așteptări mari și nu pui presiune prea mare pe tine. Este al doilea succes pentru mine în circuit, așa că în mod sigur că acest moment este unul dintre vârfurile carierei mele.

Eu m-am simțit foarte bine aici încă din prima zi, nu m-am uitat la locurile ocupate de adversari în clasament. Cel mai bun loc a meu a fost 31, așa că știam că pot juca la acel nivel. și săptămâna asta cred că am jucat la un nivel chiar mai mare decât top 30. Așa că știam că îi pot învinge pe adversari”, a explicat jucătorul la conferința de presă de după finală.

Maghiarul s-a simțit ca acasă, în România

Marton Fucsovics s-a arătat impresionat de atmosfera de la turneul din București și a mai menționat că, în anumite momente, a simțit că joacă acasă.

„Atmosfera la turneu a fost una frumoasă, tribunele au fost pline, am avut mulți susținători și în anumite momente am simțit ca joc acasă. Trofeul este greu, are 13 kilograme, dar sunt puternic și pot să-l manevrez. Este un trofeu foarte frumos. Cu siguranță mă voi întoarce aici anul următor. Am câștigat un trofeu ultima oară în urmă cu șase ani, așa că nu sunt chiar atât de tânăr, dar cred că mai pot avea succes, așa că voi da totul pe teren în următorii ani”, a spus el.

„Tenisul s-a schimbat mult, jucătorii tineri vin puternic din spate, joacă fără frică, dau totul la absolut fiecare minge, se mișcă precum extratereștrii pe teren, sunt cu adevărat la un alt nivel. Dar eu o să încerc să țin pasul cu ei câțiva ani”, a adăugat tenismenul din Ungaria.

Marton Fucsovics a câștigat titlul în proba de simplu a turneului Țiriac Open (ATP 250), găzduit de baza sportivă Năstase/Marica din Capitală și dotat cu premii totale de 579.320 de euro, după ce l-a învins în finala desfășurată duminică pe argentinianul Mariano Navone, cu 6-4, 7-5.

Fucsovics (32 ani, 82 ATP) s-a impus după două ore și șase minute de joc, trecându-și în palmares al doilea titlu ATP din carieră. Primul său succes a fost în 2018, la Geneva, tot pe zgură. El mai are două finale pe hard, la Sofia (2019) și Rotterdam (2021).

Marton Fucsovics va primi pentru titlu un cec de 88.125 de euro și 250 de puncte ATP, iar Navone va fi recompensat cu 51.400 de euro și 165 de puncte, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee ATP




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel