Liga Campionilor Manchester City are 84% şanse să câştige din nou Liga Campionilor

Data publicării:
Facebook UEFA
Facebook UEFA

Manchester City este văzută de specialişti drept favorită la câştigarea Ligii Campionilor. 



Echipa de fotbal Manchester City este mare favorită de a câştiga din nou titlul în Premier League, cu 84% şanse, conform companiei de analiză sportivă Opta, deşi are un punct mai puţin în primele 12 etape faţă de sezonul trecut, transmite Reuters.

Analiştii de la Opta Sports au prezis ce loc va ocupa fiecare dintre cele 20 de echipe la încheierea sezonului, pe baza a 10.000 de simulări ale campaniei 2023-2024, bazate pe forma de moment şi meciurile rămase, introduse într-un supercomputer.

Perspectivele sunt roz pentru echipa lui Guardiola, care are şanse de 84% de a cuceri al patrulea său titlu consecutiv şi sumbre pentru Burnley în ce priveşte retrogradarea. Celelalte pretendente la titlu au şanse sub 10%: Liverpool - 9,1% şi Arsenal - 5,6%.

Tottenham, după o serie de eşecuri consecutive, are şanse insignifiante la campionat, cu doar 0,3%, la fel ca Aston Villa.

Manchester United, aflată pe locul şase în prezent, va încheia campionatul pe locul şapte, conform previziunilor Opta, şi are doar 5,9% şanse de a intra în Top 4.

Newcastle United are 25% şanse de a termina Premier League din nou în Top 4, în timp ce Chelsea va ocupă locul nouă.

Conform calculelor analiştilor de la Opta, cele trei nou promovare vor retrograda in corpore la finalul sezonului 2023/2024, Burnley, lanterna roşie, fiind condamnată la retrogradare în proporţie de 89%, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Liga Campionilor




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel