Fotbal international Manchester City, pregătită pentru Real Madrid după o victorie clară în campionat

Data publicării:
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Înaintea meciului decisiv din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, Manchester City a obținut o victorie convingătoare împotriva lui Luton cu scorul de 5-1, urcând astfel temporar pe primul loc în Premier League.



"Echipa este vie", a declarat Pep Guardiola, antrenorul lui City, după meciul cu Luton. Catalanul se arată pregătit pentru returul cu Real Madrid, scorul după manșa tură fiind egal, 3-3. Ambiția lui City de a câștiga un al patrulea campionat consecutiv și încă o triplă rămâne în joc, având în vedere și semifinala Cupei Angliei cu Chelsea ce urmează după duelul din Liga Campionilor, scrie The Guardian.

"Va fi dificil împotriva lui Real Madrid, dar vom da totul pe terenul nostru, alături de suporteri", a spus Guardiola. "Trebuie să fim smeriți, compacți și să jucăm cu toată dorința noastră. Ne dorim să ajungem în semifinale și vrem să simțim susținerea publicului de pe Etihad".

Guardiola a subliniat cât de incredibil este să lupte încă pentru toate trofeele la acest nivel: Premier League, Liga Campionilor și Cupa Angliei. Antrenorul lui City își îndeamnă echipa să prelungească această stare de grație cât mai mult.

Întrebat dacă poziția de lider în Premier League ar putea avea un efect psihologic asupra lui Liverpool și Arsenal, Guardiola a răspuns negativ. "Nu cred. Arsenal și Liverpool vor să fie acolo la fel de mult. Momentan, noi suntem primii, dar știm ce avem de făcut."

Verdicte și înlocuiri strategice

Printre jucătorii care s-ar putea regăsi în primul unsprezece împotriva lui Real Madrid, Guardiola i-a ținut pe bancă pe Rodri, Bernardo Silva, Jack Grealish, Kyle Walker, Phil Foden și Nathan Aké, în timp ce John Stones a fost absent. În cazul lui Stones, absența a fost cauzată de unele probleme minore, dar jucătorul nu este accidentat, conform antrenorului.

Rodri, care declarase că are nevoie de odihnă după meciul cu Real, va fi și el rezervă miercuri seară, a glumit Guardiola.

Partida cu Luton a arătat o echipă a lui City ceva mai puțin eficientă în fața porții în prima repriză, în ciuda multitudinilor de ocazii. Golul lui Ross Barkley pentru Luton a fost singurul care a mai animat tabela, pe lângă reușitele lui Daiki Hashioka (autogol), Mateo Kovacic, Erling Haaland, Jérémy Doku și Josko Gvardiol.

"A fost foarte greu până la al doilea gol", a recunoscut Guardiola. "Nu am fost obosiți, am avut multe șanse, dar ne-a lipsit precizia în finalizare. Am văzut de multe ori în fotbalul mondial cum echipa mai bună nu câștigă meciul."

Autorul articolului: Mihai Preda | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel