Fotbal international Manchester United a avut sezonul trecut cea mai scumpă echipă din istoria sa

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Manchester United, sub comanda lui Erik ten Hag, a aliniat cea mai scumpă echipă din istoria sa anul trecut. 



Clubul englez Manchester United a aliniat cea mai scumpă echipă din istorie în sezonul 2022-2023, cu o valoare totală de 1,42 miliarde de euro, potrivit unui raport publicat miercuri de Uniunea europeană de fotbal (UEFA).

Gruparea de pe Old Trafford a doborât astfel recordul stabilit în 2020 de Real Madrid, al cărei lot a fost evaluat la momentul respectiv la 1,33 miliarde de euro.

Printre cei mai valoroşi jucători din lotul lui United în sezonul trecut s-au numărat Antony (95 de milioane de euro), Harry Maguire (87 de milioane), Jadon Sancho (85 de milioane) şi Casemiro (70 de milioane).

Suma totală nu îi cuprinde însă pe Rasmus Hojlund (72 de milioane de euro), Mason Mount (55 de milioane de euro) sau Andre Onana (47 de milioane de euro), jucători recrutaţi în vara trecută de Manchester United.

Potrivit raportului "European Club Finance and Investment Landscape" dat publicităţii de forul fotbalistic continental, a doua echipă ca valoare în sezonul trecut a fost Manchester City, cu 1,26 miliarde de euro, alte două cluburi depăşind de asemenea un miliard de euro: Real Madrid şi Chelsea Londra, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel