Fotbal international Manuel Neuer nu va juca pentru Germania în luna noiembrie

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Portarul Manuel Neuer, legitimat la Bayern Munchen, nu va fi convocat la echipa naţională a Germaniei pentru luna noiembrie, chiar dacă a revenit după accidentare. 



Portarul Manuel Neuer, care a revenit după o lungă absenţă în poarta lui Bayern Munchen, nu va fi convocat pentru meciurile naţionalei de fotbal Germaniei prevăzute în luna noiembrie, transmite DPA.

Neuer, 37 de ani, care şi-a fracturat un picior la schi în luna decembrie 2022, a revenit în poarta bavarezilor la meciul cu SV Darmstadt (8-0) de sâmbăta trecută, după o absenţă de 323 de zile.

Revista Bild a scris că selecţionerul Julian Nagelsmann nu plănuieşte să-l convoace pe Neuer la următoarele meciuri ale Germaniei, cu Turcia la Berlin (18 noiembrie) şi cu Austria la Viena (21 noiembrie), scrie Agerpres.

Ter Stegen, portarul Barcelonei, titular



În perioada absenţei lui Neuer, Marc-Andre ter Stegen (FC Barcelona) a devenit titular în poarta Mannschaft, în timp ce Neuer a declarat după revenire că nu se gândeşte deocamdată la echipa naţională.

Cred că este o problemă care nu mă preocupă în acest moment, pentru că azi am jucat primul meu meci. Abia aştept următoarele meciuri şi voi da totul ca de obicei, a declarat Neuer după partida cu Darmstadt.

În ce-l priveşte pe rivalul său ter Stegen, Neuer a adăugat că el este cu siguranţă numărul unu în acest moment. Bavarezul a jucat ultimul său meci la naţională pe 1 decembrie contra Costa Ricăi, la CM 2022 din Qatar.

În perspectiva EURO 2024, selecţionerul Nagelsmann va avea de luat o decizie dificilă titularizarea în postul de portar, între Neuer şi ter Stegen.

Sâmbătă, Nagelsmann va avea prilejul să vadă pe viu forma lui Neuer în meciul dintre Bayern Munchen şi Borussia Dortmund din Bundesliga.

Uli Hoeness, preşedintele de onoare al lui Bayern, admite că este prea devreme pentru Neuer să pretindă postul de titular la EURO 2024: El are alte griji în acest moment. Manuel este fericit că a revenit, aşa că nu e momentul acum să creăm un tam-tam cu cine va fi în poartă la EURO. Noi suntem fericiţi că a revenit. El este fericit că s-a întors şi avem multe meciuri importante în următoarele luni, iar EURO 2024 este încă departe.

Germania va găzdui EURO 2024 între 14 iunie şi 14 iulie, iar naţionala antrenată de Julian Nagelsmann este calificată din oficiu. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel