Superliga Romaniei Marcel Puşcaş cere răbdare cu Vladislav Blănuţă. "La 22 de ani, Victor Piţurcă era prin Liga 2"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Marcel Puşcaş îl încurajează pe Vladislav Blănuţă, autorul a cinci ratări mari în meciul câştigat de FC U cu Dinamo, scor 2-1. Puşcaş îi dă drept exemplu pe golgheterii vremurilor sale, inclusiv pe Victor Piţurcă. 



"BLĂNUȚĂ. VLADISLAV BLĂNUȚĂ

După meciul cu Rapid in care portarul nostru Gurău n-a fost cel mai inspirat, mulți l-au criticat pe bună dreptate, în etapa viitoare avea să fie la Constanța cel mai bun jucător de pe teren și ales și-n echipa etapei. Azi, Blănuță Vladislav, underul nostru 21 a ratat nu mai puțin de 5 ocazii.

5 (cinci)!

E de ajuns pentru a-i cânta unii prohodul. Aoleu, ce să mă fac Doamne, eu! Ce să te faci? Să-l lași în pace.

Avem conform regulii Under 21 doar șase jucători capabili să se conformeze: Popa, Enache( portari), Buta( fundaș, inchizător, împrumutat de la Farul), Blidar(mijlocaș dreapta, stânga), Mario Ilie( n. 2007- mijlocaș dreapta) și acest Blănuță( vârf de atac). Probabil că în absența lui Chițu, antrenorul a considerat că veriga lipsă trebuia inlocuită cu un Under 21 vârf de atac.

L-a introdus pe moldo- oltean și acesta a ratat 5 ocazii. Vreau să spun că se intâmplă.

Recent, Nunez de la Liverpool a lovit de 4 ori barele porții adverse într-un meci.

În fotbalul meu am avut ocazia să joc alături de 5 golgeteri ai României. Grosu, Tim Câmpeanu, Marin Radu ll, Pițurcă și Balint.

Stăteam odată în cameră cu Radu ll și- mi zicea: "Să moară mama, daca-și avea ocaziile lui Pițurcă aș da 50 de goluri pe campionat"

Avea dreptate.

Pițurcă a ajuns la Steaua la vârsta de 27 de ani.

La 22, vârsta de azi a lui Blănuță, juca la Pandurii in liga a 2-a, sau a 3-a, nu mai știu exact. N-are importanță.

Sigur că fotbalul românesc de azi este mult sub cel de-atunci. Ce vreau să spun este că marea calitate a unui atacant este aceea de-a ajunge în situații de gol. De-a avea ocazii. Fără ocazii nu poți înscrie! Este sau nu, adevărat?

N-a fost meci ca lunganul ăsta de Blănuță să n-aibă ocazii. Pe multe le-a irosit.

Din pripeală, execuții anapoda, egoism, timing greșit șamd. Mai are mult, f mult de lucru! Scuzați-mă dar are ABC- ul peste iubitul nostru Compagno la 22 de ani.

Când l-am văzut prima oară pe Andrea adus în probe la 25 de ani, ne-am luat cu mâinile de cap. Toți, absolut toți. Mai puțin Mititelu Adrian. A fost refuzat cu un an în urmă la probe de Petrolul. Juca în San Marino, echivalentul ligii 5 din Italia. Colegii lui de echipă erau amatori. Poate și el. Ce bani poți câștiga din fotbal in liga a 5a din Italia? Toți sunt amatori. Lucrau până pe la orele 17-18. Unii erau poștași, alții lucrau la Glovo, Tazz, construcții etc. Ce să faci până la 25 de ani? Trebuie să te întreții.

Și uite că a ajuns un fotbalist important. În România.

Hai s-avem răbdare și cu Blănuță!

Cu niste condiții: să-si asume deficiențele , să fie modest, să se integreze în colectiv, să muncească pt forță, piciorul stâng, jocul aerian, gândire rapidă, vedere periferică șamd.

Dacă va reuși, va juca mai repede în echipa României decât a făcut-o Piți cu succes la 30 de ani. Vom trăi și vom vedea!

Succes, Blănuță!", a scris Marcel Puşcaş pe Facebook. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?