Echipa nationala Marcel Puşcaş l-a înţepat pe Edi Iordănescu după meciul cu Irlanda de Nord. Poate naţionala să joace cu fundaş stânga care nu e stângaci?

Data publicării:
Foto DC Sport
Foto DC Sport

Marcel Puşcaş, directorul celor de la FC U Craiova, l-a înţepat pe Edi Iordănescu, după meciul cu Irlanda de Nord. Selecţionerul a spus, la finalul partidei încheiată cu scorul de 1-1, că este greu pentru echipa naţională să joace cu un dreptaci pe partea stângă a apărării. 



”Avem trei, patru fundași de picior stâng din competiția internă pe care îi urmăresc, dar vreau mai mult de la ei. 

Dumitrescu (n.r. - Andres) a făcut pasul spre Europa, dar s-a întors foarte rapid. M-a supărat. Mi-aș fi dorit să se impună, să nu vină înapoi de unde a plecat, cu tot respectul pentru Sepsi.

Opruț, îl avem acum cu noi. A debutat la echipa națională, a plecat într-un campionat important, și a venit înapoi. Depindem foarte mult și de ei. De ce vin atât de repede înapoi? 

Borza, Țicu... Borza, ca să aibă pretenții să vină la echipa națională, întâi trebuie să-și pună ordine în viață. Eu nu accept gesturi de genul respectiv. Eu nu voi accepta niciodată astfel de episoade de la echipa națională. Când pierzi, ai respect față de cei care te plătesc, față de suporteri. Înainte să ne uităm la partea fotbalistică, să-și pună ordine în viață!

Dacă am ajuns să jucăm un amical cu Cristi Manea în partea stângă înseamnă că nu sunt mulțumit de soluțiile pe care le am”, a explicat selecționerul după meci. 

Marcel Puşcaş îl înţeapă pe Iordănescu jr şi vine cu exemple clare 

Directorul FC U Craiova dă exemple de fundaşi stânga care nu jucau cu piciorul stâng la bază care au făcut performanţă la naţionala României şi spune că declaraţia lui Edi Iordănescu este una "lamentabilă". 

"Edi Iordănescu spune după meciul contra Irlandei de Nord că este greu să joci cu dreptaci pe postul de fundaș stânga. E adevărat, nu este o situație ideală, dar nici tragică. De-a lungul timpului, România și campioanele ei au avut pe acest post jucători importanți dreptaci care s-au descurcat impecabil pe acest post.

Vă dau câteva exemple pe care i-am avut colegi: Paul Popovici( UTA, Oradea, România), Nae Ungureanu (Craiova Maxima, Steaua, Rapid, România), Eduard Augustin (Argeș, Steaua, Dinamo, România), Ilie Bărbulescu (Argeș, Steaua, România), Ioan Bacoș (Rapid).

Craiova, Steaua, Argeșul au câstigat campionate și Cupă europeană cu ei in echipă. An de an jucau în cupele europene. Au zeci de meciuri în cupele europene. Edi știe aceste lucruri. Dacă nu, poate consulta un membru al familiei (n.r. Anghel Iordănescu).

Toți acești dreptaci de pe stânga știau a lovi mingea aproape egal și cu piciorul stâng. Îi ajuta la deposedări, pasare, centrare. Asta când se juca cu "bască-n cap". De când nu se mai joacă cu bască-n cap nu se mai știe acest lucru. Nu mai e obligatoriu. E normal să apară panica în rândul antrenorilor.

Poziționarea in teren ți-o dă și reflexul, dar și inteligența. Păi dacă un dreptaci nu poate juca fundaș stânga, de ce ar putea juca extremă? A, pentru că speri că va trage la poartă? Ok, și dacă nu o face? Cine mai centrează, cine mai dă pasă lungă și schimbă direcția de joc în timp real și precis? Mereu va trebui să schimbe piciorul de lovire pierzând timp și fiind previzibil. Va încerca să intre în interior și dacă nu e Messi sau Robben se va bloca și va aglomera jocul echipei în zona centrală.

Mingea va ajunge de la careul advers la propriul portar. În cel mai fericit caz va obține un fault. Despre centrări sau pătrunderi in careu nu poate fi vorba. E cam același lucru.

Deci, domnul Edi: un dreptaci la bază poate juca fundaș stânga! Cu singura condiție să fie și stângaci.Iată-i și în foto pe cei mai sus amintiți:Ungureanu, Ilie, Eduard, Popovici, Bacoș și o declarație lamentabilă", a scris Marcel Puşcaş pe Facebook.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel