Superliga Romaniei Marele câştig al FCSB-ului. Dan Alexa: Tindem să credem că Charalambous nu are mare merit la FCSB. Greşit!

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

FCSB este liderul la zi al Ligii 1, la 12 puncte faţă de ocupanta locului 2, FC Rapid. Există, însă, în continuare dubii cu privire la cine se ocupă, de fapt, de echipă, după ce etapă de etapă s-a vorbit de schimbările pe care le-a impus Gigi Becali, finanţatorul echipei. 



Dan Alexa a analizat echipa FCSB-ului, a scos în evidenţă marele avantaj al acestui sezon, dar a spus şi ce ar însemna pentru antrenorii din Liga 1 dacă FCSB ar câştiga titlul, în condiţiile de management de acolo. Acesta a spus şi ce a schimbat Elias Charalambous în jocul FCSB-ului în acest sezon, chiar dacă s-a spus de multe ori că este doar "de decor" acolo. 

"Într-adevăr, marea problemă a FCSB-ului în toţi aceşti ani a fost că antrenorii nu au fost antrenori. Au găsit o conjunctură, o echipă în formă, au transferat foarte bine cei doi fundaşi centrali, chiar dacă au probleme şi ei. Sunt doi fundaşi centrali pe care FCSB nu i-a avut în ultimii ani. Eu cred că Charalambous e un antrenor foarte bun, îi antrenează foarte bine. Vedem că FCSB câştigă meciuri multe cu 1-0, fără prea multe ocazii. Asta înseamnă organizare. 

Tindem să credem că Charalambous nu are un mare merit. Greşit. Echipa nu o antrenează Gigi Becali. Că face schimbări... Ei joacă foarte mult din calităţi, dar sunt foarte bine organizaţi, nu îi mai surprizi pe contre. Ngezana şi Dawa fac greşeli de poziţionare, dar pot recupera din calităţile pe care le au. Eu cred că marele câştig al FCSB-ului faţă de alte sezoane este că nu mai iau goluri atât de uşor. Şi când joacă prost, ei câştigă. Cred că ne ducem prea departe cu gândul că Charalambous e de decor. Într-adevăr, poate face schimbări Gigi Becali, dar echipa e antrenată, şi asta se vede", a declarat Dan Alexa la Liga Digisport. 

Charalambous a fost jignit la Digisport, de Vali Moraru şi Decebal Rădulescu 

La Digisport Special, moderatorul Vali Moraru şi jurnalistul Decebal Rădulescu i-au criticat în termeni duri pe Elias Charalambous, antrenorul celor de la FCSB, şi pe Mihai Pintilii, şi i-au acuzat că au "creier zero" şi că fac "prostituţie". Iată mai jos dialogul acestora. 

Ilie Dumitrescu: Să îţi faci profesia e umilinţă? Nu e umilinţă. Să îţi faci profesia nu e umilinţă. 

Decebal Rădulescu: Nu, e prostituţie. 

Ilie Dumitrescu: Băi, Decebal, greşeşti grav şi urât. Nu poţi să judeci nişte oameni care acceptă chestia asta. Nu ţi-ai câştigat dreptul să faci asta. Nu mă puneţi pe mine în discuţia asta, că de ce am plecat eu de acolo. 

Vali Moraru: Păi spui că oamenii ăştia îşi fac meseria. tu de ce nu ai stat să îţi faci meseria? 

Ilie Dumitrescu: Au mai fost şi alţi antrenori care şi-au făcut meseria şi au ajuns să facă performanţă. Au trecut prin tratamentul ăsta. Nu le spun nimic. La chestia asta, la relaţia asta. Au luat titlul în România, au prins contracte, s-au dezvoltat ca antrenori. Aici se pune problema de altceva. Revenind la faptul că sunt antrenori care acceptă treaba asta, nu putem să îi judecăm. 

Vali Moraru: Dar de ce să nu îi judecăm? 

Ilie Dumitrescu: Pentru că nu suntem în măsură să judecăm pe cineva că acceptă o chestie ca asta. Pentru că ei nu pozează în altceva, să îi judeci. 

Vali Moraru: Dar pozează în antrenori. 

Ilie Dumitrescu: Păi sunt antrenori. 

Vali Moraru: Păi nu e Charalambous antrenor. Că îl întreb ceva la flash interviu şi nu e în stare să spună nimic. Decât că mulţumeşte suporterilor, că e cutare accidentat, etc. 

Ilie Dumitrescu: Cine se ocupă de pregătire? Cum nu sunt antrenori? Sunt trei sau patru oameni acolo. 

Vali Moraru: Când toate deciziile importante sunt luate de altcineva, nu e meritul acelei persoanei? 

Ilie Dumitrescu: Şi asta nu înseamnă că e mai greu să poţi să gestionezi toate fanteziile lui Becali?

Vali Moraru: E foarte greu să n-ai creier, să ai creier zero, şi să execuţi doar. Tu să nu gândeşti nimic de fapt. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?