Superliga Romaniei Marius Lăcătuș îl pune la punct pe Ronaldo Deaconu: „Asta e cel mai urât!”

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Reprezentantul Generației de Aur a comentat declarațiile făcute de fostul jucător al Farului, Ronaldo Deaconu, despre relația sa cu antrenorul Gică Hagi.Lăcătuș: „Se bat cap în cap lucrurile astea”

Marius Lăcătuș nu s-a sfiit în a explica modalitatea prin care trebuie Ronaldo Deaconu să discute cu Gheorghe Hagi, în contextul în care acesta întâmpinase vreo problemă sau prezenta vreo nemulțumire. 

Lăcătuș crede că fostul jucător al Farului ar fi trebuit să vorbească deschis cu Gică Hagi înainte de rezilierea contractului, și nu să se plângă ulterior finalizării acestuia. 

În iarnă, Ronaldo Deaconu a refuzat o ofertă mai bună din punct de vedere financiar de la Dinamo București pentru a semna cu Farul Constanța, însă aventura sa s-a încheiat doar câteva luni mai târziu. 

„Asta e cel mai urât. Dacă e adevărat și sunt jucător și am tupeu cum am în presă, mă duc la domnul Hagi și îi spun. 'Domnule, uite cum te-ai comportat cu mine' sau 'Uite ce am pățit eu în teren', și nu acum când s-a terminat campionatul. Îi spun din timpul campionatului: 'Eu nu sunt mulțumit cu jocul ăsta, pentru că sunt un fel de fileu la această echipă'.

El probabil a spus 'Da' atunci (n.r. – că joacă și pe altă poziție) și după aceea vii și spui că erai fileu. Se bat cap în cap lucrurile astea”, a declarat Marius Lăcătuș, potrivit digisport.ro.

Deaconu atacă: „Mie mi s-a cerut să joc extremă - nu mă avantajează”

„Eu am venit cu inima deschisă. Și singura condiție pe care am pus-o a fost să joc cât mai mult. Cu doi ani în urmă, am semnat cu chinezii de la Shaanxi Changan Athletic, deși aveam pe masă un contract cu Farul. Dar acum am vrut să revin, să mă antreneze cel mai bun jucător și decar român, să văd cum e să joci într-un sistem ultaofensiv, într-o echipă care are posesie, care atacă.

Dar cred că timingul a fost prost ales pentru mine. Pentru că din ianuarie, Farul a schimbat strategia, a jucat mai mult la rezultat, pentru a obține intrarea în play-off, ceea ce s-a și întâmplat. Dar renunțând la vechile principii, la posesie, jucând mai mult cu mingi lungi pentru Louis Munteanu sau pentru extreme.

Mie mi s-a cerut să joc extremă, nu inter sau decar. O poziție care nu mă avantajează, eu fiind genul căruia îi place să fie mereu cu fața la poartă, pentru a-mi pune în evidență calitățile, pasa decisivă, șuturile de la distanță. De aceea, după ce începusem destul de bine, jocul și randamentul meu au avut de suferit.

Dar am acceptat să joc așa, fiindcă eram fericit să fiu la Farul, la Gică Hagi. Am încercat, credeți-mă, chiar îmi pare rău ca nu am facut mai mult pentru Farul in conditiile date. Am luptat pentru play off, am alergat mult, cum mi se cerea. Dar vorba aceea, și calul aleargă, dar nu dă lapte", a declarat Ronaldo Deaconu, pentru GSP.

Hagi, fără explicații. „A vorbit mine doar în ianuarie, când m-a convins să semnez”

De asemenea, Deaconu a mai spus că nu a putut vorbi cu Gică Hagi, neoferind mai multe detalii despre relația dintre cei doi: „Nu am reusit sa vorbesc absolut deloc cu dânsul. A fost mereu modelul meu ca fotbalist. Dar a vorbit cu mine doar în ianuarie, când m-a convins să semnez. E clar, eu nu puteam da randament maxim ca extremă. Eu joc inter dreapta, decar, în funcție de sistem. Mai bine joc număr 6 decât extremă. Fiindcă am pasa lungă, pot lega jocul, pot să trag de la distanță,

Dar clubul are interesele lui, de a promova tineri, de a-i vinde. Asta a fost, o experiență de viață inedită, absolut unică pentru mine. Ce am văzut la Farul nu o să mai văd nicăieri! Cine cunoaște ce e acolo, știe despre ce vorbesc. Culmea e că pe vremea când eram la alte echipe și jucam cu Viitorul, nici nu atingeam mingea, aveau posesie 70%.

Acum au fost meciuri când aveam 35% posesie, iar atacul nostru pornea de la degajarea lui Buzbuchi. Eram de multe ori 'fileu'. Chiar nu mă așteptam. Dar jos pălăria, așa s-au câștigat meciuri și s-a ajuns în play-off. Unde iar s-a schimbat strategia, s-a revenit la posesie, numai că n-au mai contat pe mine. Asta e, mergem mai departe”, a mai declarat fotbalistul.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?